28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kanıyla 'suçsuzum' yazdı...

ABD’nin Teksas eyaletinde ‘ölüm sırası’ bekleyen Michael Dewayne Johnson, idamının gerçekleştirilmesine 15 saat kala intihar etti. Johnson ‘suçsuzum’ mesajını kanıyla yazdı.

ABD’nİn Teksas eyaletinde bir idam mahkumu, cezasının infazına 15 saat kala hücresinde intihar etti. Cezaevi yetkilileri, bir benzin istasyonunda 24 dolarlık benzin parasını ödemediği için istasyon çalışanını öldürmekten suçlu bulunarak idama mahkum edilen 29 yaşındaki Michael Dewayne Johnson adlı mahkumun bir tahtanın üzerindeki metal parçayla boğazını ve sağ kolundaki damarını kestiğini söylediler. Yetkililer, her 15 dakikada bir hücresinde kontrol edilen mahkumun hastaneye götürüldüğünü, ancak kurtarılamadığını belirttiler. Johnson’un 1995’te işlediği cinayetten dolayı aldığı idam cezasının dün sabah 6’da infaz edilmesi planlanıyordu.

Kanıyla ‘suçsuzum’ dedi

Hunsville’deki Adalet Bakanlığı sözcüsü Michelle Lyons’un açıklamasına göre Johnson saat 02:30’da ‘Hapishane görevlileriyle konuştu ve kahvaltısını yaptı.’ Yine Lyons’un ifadesine göre ‘Johnson’ın intiharı plandığına dair bir işaret yoktu.’ Ama basına ulaşan bilgilere göre Johnson dünyaya son mesajını kanıyla hücresinin duvarına yazmayı da ihmal etmedi. Onu bir kan gönlün içinde yatarken bulan yetkililer kanla yazılmış mesajın ne olduğunu açıklamayı reddettiler ama iddialara göre Johnson ölürken de kanıyla ‘suçzusum’ mesajını verdi.

İntiharı seçen yedinci kişi

Yakın zamanda yapılan bir hapishane görüşmesinde Johnson, 27 yaşındaki Jeff Wettermann isimli benzin istasyonu çalışanını öldürmediğini söylemişti. İntihar eden Johnson, suçu arkadaşı David Vest’in işlediğini iddia etmişti. Arkadaşı Vest ise suçu Johnson’ın işlediğini söyleyerek sekiz yıl ceza almış, cezasını tamamladıktan sonra serbest bırakılmıştı. Yetkililer Johnson’ın 1974 yılından bu yana ‘ölüm kuyruğunda’ intihar eden yedinci kişi olduğunu ifade ediyorlar. Ama idamına bu kadar az süre kala intihar eden çok mahkum olmadığını söylüyorlar.

Ölüm sırasında 390 mahkum

İnfaz gerçekleşseydi Johnson bu yıl Texas’ta idam edilen 22. mahkum olacaktı. Halen eyalette ölüm sırası bekleyen 390 mahkum var. Ölüm sırasındaki mahkumların idamlarına 36 saat kala 15 dakikada bir hücreleri kontrol ediliyor. Johnson’un avukatı Greg White, idam hükmünün Üst Mahkemede olduğunu ve kararın gözden geçirilmesini talep ettiklerini söyledi. Avukat ‘İdam mahkumuyum demezdi hiç. Hep neşeli biriydi’ dedi.
star
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 12:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?