22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kapı komşusu sapık çıkınca

Adına düzenlenen elektronik posta adreslerinden erotik mesajlar atılan, chat’lerde ev telefonu herkese dağıtılan Gonca A., korku filmi gibi 7 ay yaşadı. Polisin yaptığı çalışma sonunda, Gonca A.’ın cep ve ev telefonlarını, apartman komşusu Cem Enis B’nin internet üzerinde dağıttığı belirlendi.

GONCA A.’nın şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü dedektifleri, Gonca A.’nın telefonlarını herkese veren "Red Sonja" nick’ini takibe aldı. Bağlantı IP numarasından takma adı kullanan kişinin farklı internet kafelerden internete girdiğini belirledi. Yaklaşık bir aylık takibin ardından bu nick’i kullanan kişinin sabit telefon numarası belirlendi. Telefonun adresi şikayetçi Gonca A.’nın oturduğu apartmandaki bir daire çıktı.

Eve gelen polisler, 45 yaşındaki Cem Enis B’nin bilgisayarına savcılık kararı ile el koydu. Bilişim Suçları Büro Amirliği’nde yapılan incelemede Cem Enis B’nin Gonca A.’nın cep ve ev telefonlarını internet üzerinde dağıttığı belirlendi. Bu gelişme üzerine "Cem Enis B. gözaltına alındı. Kozyatağı’ndaki Deniz Cafe’yi işleten Gonca A. ise yaşadıklarını söyle anlattı:

ALKOL ALAN BİRİYDİ

"Sürekli alkol alıp otoparka şişeleri fırlatan bir adamdı. Bir seferinde arkadaşımdan ödünç aldığım cipe binmek üzereyken fırlattığı votka şişesi kafamı sıyırıp kaportayı çökertmişti. Kendisi inkar etti ve yapmadığını söyledi. Annesine söyledik ancak bir çözüm bulamadık. Birkaç hafta sonra telefonlar başladı. Saat 23.00’ten sonra değişik adamlar arıyordu. Hepsi adımı söyleyerek az önce benimle görüştüklerini iddia ediyordu. Görüştüğü kişilere telefonumu, evimin adresini hatta arabamın plakasını bile veriyordu. Bir süre sonra ev telefonumun fişini çekmeye başladım. Eşim bir kenara, 14 yaşındaki oğluma bile bu durumu anlatmakta çok zorlandım. O kadar çok kişiden şüphelendim ki, hatta bir arkadaşımı bile kırdım."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 02:54:23
Güncelleme :31 Mart 2007 Cumartesi 02:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?