22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kapıkule Sınır Kapısı'nda sıkı denetim

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaptığı rüşvet operasyonundan sonra gümrük memurları işi sıkı tutuyor.

Günübirlik Türkiye'ye giriş yapanlara yapılan sıkı denetim nedeniyle Kapıkule'de binlerce araç sıra beklerken, yurda girişi yasak olan gıda maddeleri, rüşvet çarkının sona ermesiyle artık çöpe gidiyor.

Kapıkule'deki rüşvet operasyonunun ardından sınır kapısında denetimler sıklaştırıldı. Operasyon öncesinde, rüşvet sayesinde hızlanan girişler, sıkı denetimler nedeniyle yavaşladı. Yüzlerce araç gümrük sahasında Türkiye'ye girmek için bekliyor. Bu durum araç sürücülerinin tepkisine neden olurken, sıra bekleyenler tepkilerini korna çalarak dile getiriyor. Free shop'lardan içki ve sigara alan yolcular önce polis peronlarından geçip ardından da gümrük peronları önünde sıraya giriyor.

Gümrük peronlarına gelen araçlar gümrük muayene memurları tarafından sıkı bir denetimden geçiriliyor. Araçların bagajları tamamen boşaltılırken, bugün bir araçta arama yapan gümrük muayene memuru, bağajdan 2 adet kesilmiş hindi çıkınca şaşkına döndü. Araç sahibi, ancak hindileri çöpe attıktan sonra Türkiye'ye giriş yaptı. Hindilerin çöpe atılması, sırada bekleyenleri de şaşırttı.

Sırada bekleyen Bulgar yolcular operasyon öncesinde de rüşvet vermediklerini söyleyip, olayı Bulgaristan basınından takip ettiklerini ifade etti. Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Kapıkule'de yoğunluğu azaltmak ve kaçakçılığı önlemek için günübirlikçilerin gelişlerini 10 günde bire düşürmek için çalışma başlattıklarını söylemişti.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 21:11:04
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 21:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?