22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kaptanların onuruyla oynayan belediye

İsrail’in geçen yıl Lübnan’a düzenlediği saldırı sırasında, ateş hattında kalan Avustralya vatandaşlarını kurtaran Akçakoca adlı deniz otobüsünde görev yapan Emekli Deniz Binbaşı Semih Soylu ile kadın Kaptan Fatma Banabak, aralarında ilişki olduğu suçlamasıyla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li İbrahim Karaosmanoğlu tarafından tazminatsız olarak işten çıkarıldı.

Soylu, "Önce alkışladılar, sonra onurumuzu kırdılar" derken, Banabak, "Bu insanların aile yaşantıları farklı. Bizim onurumuzla oynadılar" dedi. 

Bando ile karşıladılar bir ay sonra işten attılar 

AVUSTRALYA vatandaşlarının tahliye operasyonunun ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer görevliler tarafından belediye bandosu eşliğinde karşılanan Akçakoca Deniz Otobüsü’nün personeli çiçek yağmuruna tutuldu. Deniz Ulaşım Müdürü Semih Soylu ve İsrail gemisinin tacizi sırasında gemiyi yönetmekte olan kadın Kaptan Fatma Banabak’ın boynuna çiçekten kolyeler takıldı. Ancak her ikisinin de bir ay sonra görevlerine son verildi.

Semih Soylu, bazı kişilerin kendisi ile Fatma Banabak arasında aşk ilişkisi olduğu yönünde söylenti çıkardıklarını ve dedikoduya dayanılarak tazminatsız olarak iş akitlerinin feshedildiğini söyledi. Şu anda İstanbul’da bir firmada görev yapan Soylu, "Önce alkışladılar, sonra onurumuzu kırdılar" dedi. Tazminat davasını kazandığını belirten Soylu şöyle konuştu:

"Ortada somut bir hadise olmuş olsaydı bunun açıklaması olurdu. Fatma Kaptan görevini canı gönülden yapmaya çalışan ve mesleğini de çok seven bir hanımefendi. Lübnan’a bir tek kaptanla gitmek mümkün değildi. Gemiye İsrail hücumbotu ateş açtığında Fatma kaptan kullanıyordu. Aramızda gönül ilişkisi olduğunu düşünerek birtakım olayları birleştirmişler. Bu çirkin yakıştırmalara ailem de çok üzüldü. Ama Fatma Hanım’ı çok iyi tanıdıkları için ciddiye almadılar. Duruşmalarda, Kocaeli Belediyesi, gereken tazminatı ödemeyi kabul etti. Benim de amacım buydu. Bu karar, iade-yi itibar anlamına geldiği için tazminatımı alınca davadan vazgeçtim."

FATMA KAPTAN NE DİYOR?

Bu suçlamalar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren, yakınlarının desteğiyle kendisini toparladığını söyleyen Fatma Banabak ise bir denizcilik firmasıyla anlaştığını, hafta sonunda uzak yol kaptanı olarak Hindistan’a gideceğini belirtti. Fatma Banabak şunları söyledi:

"Bizi dedikodu yüzünden görevden aldılar. Aramızda gönül ilişkisi olduğunu düşündüklerini söylediler. Ben bunun gerçek neden olduğuna inanmıyorum. Başka sebepler olduğunu düşünüyorum. Altı aydan az çalıştığım için işe iade davası açma hakkı yokmuş. Daha önce uzak yolda 20-30 erkekle çalıştım. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım. Onurumuzla oynandı. Onurumuzun iade edilmesini istiyorum."

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU

Prensiplerimize uymadılar

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Semih Soylu ve Fatma Banabak’ın tamamen kişisel nedenlerle işlerine son verildiğini söyledi. Karaosmanoğlu, "Biz prensiplere aykırı durumdan dolayı sözleşmemizi noktaladık. Bizim çalışma programımıza uymamışlardır. Adamın yasal hakkı var mı? Gider mahkemeye alır" dedi. 























Mustafa BAĞDİKEN/DHA/hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 11:11:56
Güncelleme :6 Haziran 2007 Çarşamba 11:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?