19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kar geldi dona dikkat

İstanbul’da hava sıcaklığı 10 derece düşünce kentin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü. Beylikdüzü ve çevresi karın ilk yağdığı yerler arasındaydı.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, metrekareye Göztepe’de 10, Atatürk Havalimanı’nda 13, Kilyos’ta 24 ve Sarıyer’de 25 kilogram yağış düştüğünü söyledi. İstanbul’da bugün ve yarın özellikle İstanbul Boğazı çevresi ve Anadolu yakası başta olmak üzere il genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıkların bugün en yüksek 5, en düşük 1, Pazar günü ise en yüksek hava 9, en düşük 0 derece olması bekleniyor. Hafta başından itibaren hava sıcaklığı tekrar artarak 10 derecenin üzerine çıkacak.

Yıldırım, bu gece don ve buzlanma yaşanabileceğine dikkat çekerek, sürücüleri uyardı. Hafta sonu İstanbul-Ankara karayolunu kullanıp, Bolu Dağı’ndan geçecek sürücülerin kar ve buzlanmaya karşı gerekli tedbirleri almalarını isteyen Yıldırım, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Eskişehir, Kastamonu illerinde yağışların karla karışık ve kar şeklinde görüleceğini söyledi.

ZİNCİR TAKIN

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimine, öğleden sonra mevsimin ilk karı düştü. Aniden başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle yola zincirsiz çıkan sürücüler zor anlar yaşadı. Ankara-İstanbul karayolunun Bolu Dağı kesiminde başlayan kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 06:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?