19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kara kış geri geliyor

Günlerdir süren 'yalancı bahar' yarından itibaren yerini yağışlı havaya bırakıyor. Kuzeybatıdan gelecek etkili yağış, çarşambaya kadar sürecek. Gün gün hava raporu: 

Yurdun kuzeybatı kesimlerinin yarın öğle saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kuzeybatı kesimlerinde başlayacak olan yağış akşam saatlerinde iç bölgeleri etkisi altına alacak. Salı ve Çarşamba günleri bazı bölgelerde kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışla birlikte hava sıcaklığının 2-4 derece azalması bekleniyor. Önümüzdeki üç güne ilişkin hava tahmini şöyle:

Pazartesi: Öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege'de başlaması beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, akşam saatlerinden itibaren iç bölgelere doğru hareket ederek, Marmara, Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölgelerini etkisi altına alacağı tahmin ediliyor.

Salı: Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz bölgelerinde aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların genellikle yağmur, Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında sağanak; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, iç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı ve Bilecik çevrelerinde özellikle sabah ilk saatlerde ve gece karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Çarşamba: Kuzey bölgelere doğru çekilerek, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile sabah saatlerinde Batı Karadeniz ve Eskişehir çevrelerinde aralıklarla görülecek yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAFTA ORTASINDA ETKİSİNİ YİTİRECEK

Etkisini hafta ortasından itibaren kaybetmesi beklenen yağışlı havanın, Perşembe günü Orta ve Doğu Karadeniz; Cuma günü ise Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla yağmur şeklinde görülmesinden sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

Marmara ve iç kesimlerde bugün yoğun olarak görülen sis, yarın öğle saatlerinde itibaren, yağışlı havayla birlikte etkisini yitirecek. Hava sıcaklığının, yarın kuzeybatı; Salı günü iç ve batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, yarın zamanla Marmara ve Kuzey Ege'de; Salı günü kuzeybatı kesimlerinde poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

AA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2006 Pazar 13:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?