22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Karakola yakıt tankerli saldırı

Silah zoruyla direksiyona geçirdiler

Tunceli-Pülümür'de Jandarma Karakolu'na yapılan ve 7 askerin şehit olduğu intihar saldırısınının ardından benzer bir saldırı dün akşam Karşılar Jandarma Karakolu'na yapıldı. Tankerle yapılan saldırıda Mehmetçiğin açtığı ateşi sonucu alev topuna dönen akaryakıt tankerinde kamyon şoförü Hüseyin Tamer, yaşamını yitirdi. Olayın ayrıntıları ise dramatik.


Adana'dan gelip Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ndeki akaryakıt istasyonuna yakıt götüren 34 AV 6483 plakalı tanker, dün akşam saatlerinde Tunceli'ye 30 kilometre uzaklıktaki Bali Deresi Mevkii'nde bir grup PKK'lı terörist tarafından durduruldu. Kamyon şoförü Hüseyin Tamer ile yedek şoför Erkan Eser'ı araçtan indiren teröristler tankerin çeşitli yerlerine çok miktarda patlayıcı yerleştirdi. Ardından teröristlerden biri tanker şoförü Hüseyin Tamer'i silah zoruyla direksiyonun başına geçirip birlikte Karşılar Jandarma Karakolu'na doğru yola çıktı.

Tankerin aşırı hızma gelişinden şüphelenen yol kenarındaki ve nöbet kulubesindeki askerler ‘Dur’ ihtarında bulundu. Bu sırada tanker içinde oturan kimliği belirlenemeyen PKK'lı terörist uzun namlulu silahla nöbetçi askerlere ateş açtıktan sonra üzerindeki el bombalarını fırlattı. PKK'lı terörist daha sonra tankerin çeşitli yerlerine gizlenen bombaları yanındaki uzaktan kumandayla patlatınca tanker alev alarak ortadan ikiye bölündü. Bu sırada karakolun çevresine gizlenen PKK'lı teröristler, değişik noktalardan karakola uzun menzilli silahlarla yaylım ateşi açtı. Güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasındaki çatışma yarım saat boyunca devam etti. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan havalanan kobra helikopterler Karşılar Jandarma Karakolu'ndaki güvenlik güçlerine takviye olarak bölgeye gelerek teröristlerin ateş açtıkları noktaları yoğun biçimde bombaladı. Bunun üzerine PKK'lı teröristler bölgeden kaçtı.

Bu arada PKK'lı teröristler tankerin yedek şoförü Erkan Eser'i serbest bıraktı. Eser, serbest bırakıldığı bölgeye yakın olan Torunoba Jandarma Karakolu'na giderek güvenlik güçlerine olanları anlattı. Eser'in karakoldaki sorgusu sürüyor. Tunceli- Ovacık Karayolu dün geceden bu yana trafiğe kapalı tutuluyor.

Karşılar Jandarma Karakolu'na geçen yılın Nisan ayında da gasp edilen bir otomobil ile saldırı yapılmış, olayda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 2’si yaralanmıştı.

İLK HABER

Tunceli'de PKK'lı teröristler, Karşılar Jandarma Karakolu'na yakıt yüklü bir tankerle intihar saldırısı düzenledi. Karşılık veren emniyet güçlerinin açtığı ateşte tanker bir anda alev topuna dönerken çevre saklanan teröristlerle çatışma başladı. Saldırıda ilk belirlemelere göre tankerde bulunan iki terörist yanarak öldü.

Tunceli-Ovacık Karayolu'nun 20'inci kilometresinde, yol kontrollerinin yapıldığı Karşılar Jandarma Karakolu'na bu akşam saat 20.00 sıralarında PKK’lı teröristler petrol yakıtı yüklü tankerle saldırı düzenledi. Tankeri, karakolun girişinde üzerlerinde bulunan bombayla patlatırken, çevredeki ormanlık alanlara gizlenen teröristler de uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Saldırıda, alev alan tankerde bulunan 2 teröristin yanarak öldükleri belirtilirken, resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmadı. Bombayla patlatılan tanker, Tunceli Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, patlama sonucu karakol duvarında zarar oluştuğu bildirildi.

Saldırısı sonrası bölgeye gönderilen gece görüşlü Kobra helkopterler, teröristlerin kaçtıkları bölgeleri bombaladı. Bomba sesleri Tunceli kent merkeziden de duyuldu.

İHA/Ferit DEMİR/DHA/
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 16:21:01
Güncelleme :24 Haziran 2007 Pazar 16:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?