27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Karaya oturan gemi kurtarıldı

Yeniköy'de Gürcistan bandıralı bir kuru yük gemisi karaya oturdu. Akıntı dolayısıyla Sait Halim Paşa Yalısı açıklarında karaya oturan 84 metre boyundaki demir yüklü geminin kılavuz kaptan almadığı öğrenildi. Yeniköy'de karaya oturan kuru yük gemisi kurtarıldı.

Ukrayna'nın Ilichevsk limanından aldığı 21 kamyon ve demir yüküyle Suriye'nin Tartous limanına giden ve dümen arızası nedeniyle sürüklenerek, Yeniköy sahilindeki yalılara yakın bir yerde karaya oturan Gürcistan bandıralı M/V HIBA adlı 2 bin 688 grosstonluk, 84 metre boyundaki geminin kurtarılması için başlatılan çalışmalar tamamlandı. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerce müdahale edilen gemi Kumkapı sahili Demir Bölgesi'ne çekildi. Sahilde bulunan bir yalının birkaç metre önünde karaya oturan gemide bulunan 10 personelin durumlarının iyi olduğu bildirildi. Gemide herhangi bir sızıntı olmadığı kaydedilirken, olay sonrası personelin sorgulanacağı açıklandı. 

Boğaz'da karaya oturan gemi kurtarıldı

Yeniköy'de karaya oturan kuru yük gemisi kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Ukrayna'nın Ilichevsk Limanı'ndan Suriye'nin Tartous Limanı'na giderken dümen arızası nedeniyle İstanbul Boğazı'nda sürüklenerek Yeniköy sahilindeki yalılara yakın bir yerde karaya oturan Gürcistan bayraklı ”M/V HIBA” adlı gemi, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yürüttükleri çalışmalar sonucu saat 03.41'de yeniden yüzdürüldü. Herhangi bir sızıntı olmadığı anlaşılan gemi, gerekli incelemelerin yapılabilmesi amacıyla Ahırkapı açıklarına demirletildi.


iha/aa
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 01:18:31
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 09:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?