22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Karda yürüme teknikleri

Kışın sert yüzünü gösterdiği bu günlerde, kaygan kaldırımlar ve yollarda yürümenin önemi de ortaya çıkıyor. Uzmanlar, uygun duruş ve yürüme tekniklerinin kar ve buzda kaymaları önleyerek kırık çıkık vakaların önüne geçilmesini sağlayacağını söyledi. 

Gazi Üniversitesi Ortapedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr Aykın Şimşek, kar ve buzlanma nedeniyle zeminin kayganlaştığını ve bu durumun yürümede sıkıntı yaşattığı söyledi. 

Çok gerekmedikçe yaşlı ve çocukların sokağa çıkmamalarını isteyen Prof. Dr. Şimşek, rahat kıyafetlerin giyilmesi, ayakkabıların topuksuz, kösele, altı lastikli veya kauçuk olması gerektiğini belirtti. Adımlarımızı kara göre atmak gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Şimşek, özellikle yaşlılar için düşmenin bazen geri dönülmez sonuçlara yol açtığını ifade etti. 

Düşmenin etkisiyle kalça, omurga, el bileğinin kırılabileceğini belirten Prof. Dr Şimşek, bazen cerrahi işlemlerin gerekebileceğini söyledi. Düşme sonucu oluşan kırıklar için ortopedi ve travmatoloji uzmanlarına görünmek gerektiğini ifaden eden Prof. Dr. Şimşek, düşme sonucu meydana gelen kırıklarda evde ilk etapta soğuk kompres yapılması gerektiğini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 17:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?