19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kardak'ta 'Karamanlis' sakinliği

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Türkiye ziyareti süresince Kardak Kayalıkları çevresinde sakinlik hakimdi.


Yaklaşık 2 aydır Kardak Kayalıkları bölgesinde çipura avlayan Türk ve Yunan balıkçılar ile birlikte iki ülke sahil güvenlik botları arasında zaman zaman hareketli dakikalar yaşanıyordu.

Bu dönemde Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Türkiye'yi ziyareti ile bölgede sakin günler yaşanmaya başladı. Yunanlı balıkçıların birkaç gündür bölgeye avlanmaya gelmediği öğrenilirken, az sayıda da olsa Türk balıkçıların da avlanmalarını Çatal Ada ve Çavuş Adası çevresinde sürdürdüğü öğrenildi. Türk Sahil
Güvenliği'ne bağlı hucüm ve zodyak botları ile Mobil Radar Timi'nin kayalıklar çevresinde görev yapması dikkat çekti.


Gümüşlük Beldesi'nde restoran işletmeciliği yapan Nazmi Akar isimli vatandaş, "Geçtiğimiz yılllara nazaran daha sakin bir avlanma dönemi geçiriliyor. Yunan balıkçılar bizimle samimi olmak istiyorlar. Ama biz onlara karşılık vermiyoruz. Başbakan Karamanlis'in ziyaretinin ardından hiç gelmez oldular" dedi. Gümüşlüklü balıkçı Şefim Öztaşkın ise, "Yaklaşık 3 gündür Yunanlı balıkçılar avlanmaya gelmiyor. Neden avlanmaya gelmediklerini bilmiyoruz" diye konuştu.


Gümüşlük Balıkçılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Murat Özyanık ise "Kardak'a bugünlerde Yunan balıkçılar da gitmiyor, biz de gitmiyoruz. Çipura balığı da son günlerde azaldı. Bu günlerde kayalıklar çevresinde hiçbir balıkçı teknesi yok" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 21:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?