22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kardeşin cesedini ağabeyin DNA'sı belirledi

Bağdat'da düşen ve 28 kişiye mezar olan uçakta 5 aylık eşiyle birlikte hayatını kaybeden Yalovalı Serkan Geyik'in cesedi, ağabeyi Sercan Geyik'ten alınan DNA örneği sayesinde teşhis edildi. 

Bağdat'ın Alasat Havaalanı'na 200 metre kala düşen uçakta, 28 işçi arasında bulunan Makine Mühendisi Serkan Geyik'in ve 5 aylık eşi Olcay Geyik hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Adana'ya getirilen cesetlerden kimlik tespiti yapılanlar ailelerine teslim edilmiş, 5 aylık evli çiftten Olcay Geyik'in cenazesi de Adana'da toprağa verilmişti. Ancak kimliği bir türlü tespit edilemediği için cenazesi yakınlarına verilmeyen Serkan Geyik için DNA testine başvuruldu. Savcılık, yakınlarından DNA örneği alınmasını istedi. Adana'da yaşayan ağabeyi Sercan Geyik'den DNA örneği alındı.

 Yapılan DNA testleri sonrasında, morgdaki cesedin, genç yaşta hayatını kaybeden Makine Mühendisi Serkan Geyik'e ait olduğu tespit edildi. 

Oğlu Serkan Geyik'in kimliğinin belirlendiğini öğrenen acılı baba Mesut Geyik, bir kez daha göz yaşlarına boğulurken, "Hiç yoktan oğlumuzun cesedini alıp artık toprağa vereceğiz. İçim yanıyor. Evlat kaybetmek çok acı. Annesi, kardeşleri ve ağabeyi yasta. Bizimle aynı acıyı paylaşan tüm ailelere baş sağlığı, ölenlere rahmet diliyorum" dedi. 

Serkan Geyik'in cenazesinin yarın sabah erken saatlerde Adana'da bulunan anne Hayriye Canan Geyik ve ağabeyi Sercan Geyik tarafından adli tıp morgundan alınarak uçakla önce İstanbul'a, oradan Yalova'ya getirilerek, ikindide toprağa verileceği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 12:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?