16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Karı-koca internet çetesi

İnternette tanıştıkları bazı kadınları ilaçla uyuttuktan sonra gasp ettikleri öne sürülen karı-koca, çeşitli yerlerde kendilerini görüntüleyen güvenlik kameraları sayesinde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bazı kadınların ilaçla uyutulduktan sonra gasp edilmesine ilişkin çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, mağdurlardan alınan bilgiyi de değerlendirerek çeşitli semtlerdeki benzin istasyonları, banka ve alışveriş merkezlerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.

Bu görüntülerde otomobil içinde uyur vaziyette bir kadın fark eden polis, aracı kullanan kişiyi bazı alışveriş merkezi ve banka ATM'leri görüntülerinde de tespit etti. Görüntülerden elde edilen fotoğraflar ile sabıkalılar albümünde bulunan fotoğrafları karşılaştıran polis, aracı kullanan kişinin daha önceden ''dolandırıcılık'' suçundan sabıkası olan Murat C. olduğunu belirledi. Çalışmalar kapsamında,Murat C'nin yanında olan kişinin de eşi Nurgül C. olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine Bağcılar'daki evlerine düzenlenen operasyonla Nurgül ve Murat C. çifti gözaltına alındı.

Poliste sorguları yapılan şüphelilerden Murat C'nin, bir internet sitesindeki sohbet sırasında kadınlara kendini ''doktor Cengiz Becerir'', ''pilot Levent Öztürk'', ''doktor Ersin Konak'', ''pilot Mehmet Özgenç'' ve ''pilot Erhan Yüksel'' olarak tanıttığı belirlendi.

Murat C'nin, güven sağladıktan sonra tanıştığı 10 kadınla cinsel ilişki kurduğu, mağdurların içeceklerine uyku ilacı katarak uyuttuğu ve kadınların para, cep telefonu ve ziynet eşyasını gasp ettiği anlaşıldı. Murat C'nin, gasp ettiği kredi kartları ve kimlikleri eşi Nurgül C'ye vererek para çektirdiği veya alışveriş yaptırdığı belirlendi.

Murat C'nin 2003 yılında da 7 kadını aynı yöntemle uyuttuktan sonra gasp ettiği ve bu olaylardan dolayı bir süre cezaevinde yattığı ifade edildi.
KABARIK OLAY LİSTESİ
Murat C'nin, 2003 yılından bu yana kendisini çeşitli mesleklerden tanıtmak suretiyle
Bağcılar'da serbest meslekle uğraşan M.T'nin cep telefonunu aldığı, Kadıköy'de İsviçreli A.V. ile internet aracılığıyla tanıştıktan sonra ilaçlı meyve suyu içirip uyutarak tecavüz ettiği ve ardından cep telefonu, 200 YTL, 30 Avro ve 70 İsviçre Frangı'nı aldığı, Eminönü'nde tanıştığı maliye memuru bir kadının birlikte yemeğe çıktıkları restoranda tuvalete gitmesinden faydalanarak kimliği, cüzdanı ve maaş kartını aldığı ve bu kartla 1800 YTL'yi bankadan çektiği, Üsküdar Vapur İskelesi'nde tanıştığı bir adliyenin yazı işleri müdiresini evine götürüp ilaçla uyuttuktan sonra 2 bin YTL, kredi kartı, banka kartları, cep telefonu, pırlanta yüzük, altın bilezik, ev tapusu ve adliye kimlik kartını aldığı ve kredi kartından 1140 YTL çektiği, Eminönü'nde postanede memur olarak çalışan bir kadını ilaçla uyuttuktan sonra 4 bin YTL'sini gasp ettiği, Üsküdar'da tanıştığı özel bir şirketin denetmeni kadını ilaçla uyuttuktan sonra banka kartından 5 bin 500 YTL çektiği ve 420 Avro ile 400 YTL'sini aldığı anlaşıldı.

Murat C'nin ayrıca, Bakırköy'de bir ilkyardım öğretmenini ilaçla uyutarak kredi kartından 6 bin 500 YTL çektiği, Sarıyer'de özel bir şirkette çalışan Y.V'yi ilaçla uyuttuktan sonra kredi kartından 4 bin YTL'sini çektiği, yine Sarıyer'de bir iş kadınını ilaçla uyuttuktan sonra 2 cep telefonu, 200 Dolar, 300 Avro, altın yüzük, altın kolye, pırlanta bilezik, 100 YTL'sini gasp ettiği, Bakırköy'de bir öğretmeni ilaçla uyuttuktan sonra kredi kartı ve 270 YTL'sini aldığı ve kredi kartından 800 YTL çektiği belirtildi.
star
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 19:17:06
Güncelleme :22 Mart 2007 Perşembe 19:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?