22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kars'a 84 tuvaletli spor salonu

Türkiye’nin en çok tuvaletli spor salonu Kars’ta yapılıyor.
Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun ricası üzerine Karslı işadamı İsmail Aytemiz tarafından yapılan ve yakında bitirilerek Kars Belediyesi’ne devredilecek olan 6 bin metrekare kapalı alanı bulunan İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda 84 tuvalet bulunuyor.

Havaalanı yolu üzerinde yapımına devam edilen İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, “Burası Türkiye’nin en büyük ve spor ve sergi komplekslerinden biridir ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde tektir” dedi.


6 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulan ve 300 araçlık park alanı bulunan İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda bir anda 5 bin kişinin ağırlanabileceğini belirten Başkan Alibeyoğlu, burasının yaklaşık 8 milyon YTL’ye mal olduğunu ve 1 aya tamamlanacağını fade ederek, “İsmail Aytemiz Kars’ın onuru, gururu, sembolüdür. Burası İsmail Aytemiz’den ricamız üzerine yapılıyor. Daha önce de olduğu gibi göreve geldiğimizden beri Kars’a olan teveccühünü ve hizmetini eksik etmemiştir” diye konuştu.


İsmail Aytemiz’in bundan önce de Güzel Sanatlar Lisesi, Konservatuar, Adliye binasının içinin iyileştirilmesi,Yurt gibi yatırımları yerine getirdiğini de kaydeden Alibeyoğlu, “Aşırı derecede saygı duyduğum ve “Abi” diye hitap ettiğim değerli hemşehrimiz, büyüğümüz İsmail Aytemiz’den, Karsımızın önemli bir ihtiyacı olan kapalı spor salonu yaptırmasını rica ettim. Sağ olsun beni kırmadı ve 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu yaptırma sözü verdi.Ancak daha sonra benim İsmail Aytemiz ağabeyime ricamla, burası kapalı spor salonu ve sergi sarayı olarak projelendirildi. Türkiye’de örneği olmayan bir yapı çıktı ortaya. Öyle bir saray ki, aynı anda 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, aynı salon içerisinde konser standı, konferans ve sinema salonları, oturma alanları, masa tenisi, boks ringi, voleybol ve basketbol alanları, kafeteryası ile Türkiye’de örneği olmayan bir yapı çıktı. Aynı anda 5 bin kişinin bulunabileceği bir yapı. O kadar ciddi bir proje ki, aynı anda ağırlanabilecek 5 bin kişinin, konferans, sinema, spor, dinlenme gibi ilgi alanlarına hitap eden sarayda, ihtiyaçlar da unutulmamış ve bina içerisinde 84 tuvalet yapılmış” şeklinde konuştu.


Başkan Alibeyoğlu arıca, gençlerin ve çocukların modern bir mekanda her türlü spor yapma imkanına kavuşarak, kötü alışkanlıklardan uzak duracaklarını da vurgulayarak, şunları söyledi:


“Sadece kötü alışkanlıklardan kurtulmaları için, burada spor yapmak isteyenlerden her hangi bir ücret alınmayacaktır. Bu da, değerli büyüğümüz İsmail Aytemiz ağabeyimizin, Belediyemiz aracılığıyla Kars’a armağanıdır. İsmail Aytemiz’in, Güzel Sanatlar Lisesi, Kafkas Üniversitesi Konservatuarı ve yurttan sonra yaptırdığı Türkiye’nin en modern ve en büyük spor kompleksinin Kars’a karşı ilgisinin bir ifadesidir. Kars’a karşı yaptıklarından ve bundan sonra da yapacaklarından dolayı, değerli büyüğümüz, saygı değer işadamı amcamız İsmail Aytemiz’in heykelini dikmek bile, yaptıkları karşısında az gelir. Kendisine Kars halkı olarak teşekkür ediyoruz”


Başkan Alibeyoğlu, salonda yer alan bölmeler ve alanlarla ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu:
“Salonumuz kompleksi içerisinde yok yok. Şu anda 2 bin 500 kişilik oturma kapasitesi olmasına rağmen 2 bin 700 adet kırmızı ve beyaz koltukların 200 tanesi ise zamanla kırılması ihtimali üzerine yedek olarak düşünülmüş, Salonda özürlü sporcuların yanında özürlü seyirciler içinde özel olarak özürlü rampası, tuvaletleri ve oturma yerlerinde düşünülmüş. Bunun yanında canlı yayın odası ve basın mensupları için daha rahat çalışabilecekleri Internet ortamlı localar, salon içerisinde akustik ses sistemi, kış memleketi olmamız nedeni ile sıcağa ve soğuğa uygun ısı ve havalandırma ve yangına karşı alarm ve korunma sistemi, iki adet konferans salonu, VIP salonu, sergi salonu, iki adet 77 kişilik kulis, açık büfeler

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 21:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?