22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kars'ta köy çeşmesi çöktü!

Kars'ın Susuz ilçesine bağlı Büyük Çatak köyünde 6 tonluk beton çeşmenin çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de ağır şekilde yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, bugün sabah saatlerinde Büyük Çatak köy merkezinde bulunan 6 tonluk beton çeşme, eski olması ve temelinin kayması sonucu su dolduran köylülerin üzerine yıkıldı. Beton yığınlarının altında kalan 60 yaşındaki Dilber Mengücek ile 12 yaşındaki Yonca Mengübeti olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralıları kurtarmak için seferber olan köylüler uzun süre olayın şokunu yaşadılar. Traktörler yardımıyla betonların kenara çekilmesiyle kurtarılan yaralılardan durumu ağır olan Cabbar Mengücek (47) ve Armağan Mengücek (11) ile Metin Mengücek kaldırıldıkları Kars Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Çeşmeye bulaşık ve çamaşır yıkamak için gittiği sırada hayatını kaybeden Dilber Müngücek'in eşi Haydar Mengücek, eşinin 3 gün önce de çeşmenin taşlarının yerinden oynadığını bir gün üzerlerine yıkılabileceğini söylediğini ifade etti. Çeşmenin yıkıldığını gören 11 yaşındaki Zal Müngücek isimli çocuk ise betonların altında kalarak ölen yakınlarının başına gelen olayı anlatırken hıçkırıklara boğuldu.

Köylüler de suyun var olmasına rağmen evlerine kadar alınmamasını ve halen eskimiş çeşmelerden su almak zorunda kaldıklarını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2007 Pazar 18:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
büyükçatak IP: 88.234.251.xxx Tarih : 31.12.2010 15:10:04

bu büyük kazada bende arkadaşımı kaybettim