18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Kasımpaşalı' özrü

Başbakan Erdoğan ile polemiğe giren Mehmet Baransu dünkü çıkıştan sonra şaşırtan bir karşılık verdi.

Başbakan Erdoğan'ın dünkü grupta yaptığı çıkıştan sonra Mehmet Baransu'dan "Kasımpaşa" için özür geldi. Baransu, "Kullandığım kelimeyi kendime yakıştıramadım, bundan dolayı sizden özür dilerim" dedi.

Mehmet Baransu, Başbakan ile yaşadığı "cambaz, Kasımpaşa" polemiğinde şaşırtan bir adım attı.

Hatırlanacağı gibi Erdoğan, Mehmet Baransu için "cambaz, böcek" yakıştırması yapmıştı. Bu sözlere sinirlenen Baransu'da twitterdan herkesi hayretler içinde bırakan bir üslupla Kasımpaşalı karşılığını vermişti.

SİZDEN ÖZÜR DİLERİM!

Başbakan dünkü grupta "Ben Kasımpaşalı Tayyip olmaktan şeref duyarım" karşılığını verince Mehmet Baransu, üslubu için özür diledi. Bugün Taraf'taki köşesinde aynen şu satırları yazdı;

"Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan'dan mı korkacağım" cümleleri sizi üzmüş. Cambaz ve böcek kelimelerinizden sonra, sinirlerime hâkim olmalıydım. Söyleyen kim olursa olsun... Kullandığım kelimeyi kendime yakıştıramadım, bundan dolayı sizden özür dilerim."

BEN DE YÜZDE 50 İÇİNDEYİM

Başbakan Erdoğan'a zeytin dalı uzatan Mehmet Baransu, "Sen yüzde 50'den daha mı akıllısın" sözlerine de şu karşılığı verdi;

"Her konuşmanızda aldığınız yüzde 50'lik oya vurgu yapıyorsunuz. ve anlıyorum ki bu sizin gerçeği görmenizi engelliyor. Dün de "Bu ülke bize yüzde 50 oyu verdiyse ondan sen gocun. Her halde bu yüzde 50'den daha fazla akıllı değilsin" dediniz. Doğru.. Bu yüzde 50'den daha fazla akıllı değilim. Çünkü 2007'den beri oyumla o yüzde 50'nin içindeyim. Dün grup toplantısında şahsımı hedef alarak söylediğiniz bir cümleyle yazımı bitiriyorum: "Kendinizi bir çek edin, kendinizi bir kontrolden geçirin. Acaba biz nerede yanlış yapıyoruz..."

MİT RAPORUNUN ARKASINDA DURDU

Başbakan ile kapışmasına neden olan "MİT yanlış istihbarat verdi" iddiasının arkasında duran Mehmet Baransu, bu konuda da şunları not düştü;

"Gerçeğin peşinden koştum. Tıpkı daha önce yaptığım gibi. Gördüm ki devlet içinde birileri bilinçli ya da bilinçsiz artarda hatalar yaparak 35 sivili ölüme götürmüş. Gördüm ki Başbakan'a "bağlı" MİT, "sorumlu" olan Genelkurmay, istihbaratlarda yanılmış. Olayı araştırmamış, incelemeden köylülere bomba yağdırmış."

 

...
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2012 Çarşamba 16:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?