30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kastelli oğlunun yanına gömülecek

Kadıköy'deki işyerinde silahla intihar eden Cevher Özden, Üsküdar'da Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanında oğlu Hakan Bahadır'ın yanına defnedilecek.

Aile kabristanının bahçıvanı Ergün Dağyeli, "Hakan Bahadır'a çok düşkündü. Buraya her gelişinde sepetlerle karanfil getirirdi" dedi.


Kadıköy'de önceki gün işyerinde silahla intihar eden Cevher Özden, Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'ndaki 1. Ada'da bulunan aile kabristanına oğlu Hakan Bahadır'ın yanına defnedilecek. Cevher Özden'in geçen yıl, 1982'de aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybeden üvey oğlu Hakan Bahadır'ın kabri başında tabancayla intihar girişiminde bulunduğu iddia edilmişti. Bu arada, Cevher Özden'in aile kabristanının 20 yıllık bahçıvanı Ergün Dağyeli, Özden'in her bayram oğlunun kabrini ziyarete geldiğini söyledi.


Dağyeli, "Hakan Bahadır'a çok düşkündü. Buraya her gelişinde sepetlerle karanfil getirir, oğlunun mezarını karanfillerle donatırdı. Oğlu Cemil yaklaşık 20 gün önce mezar taşında yazan 'Cevher Özden ve ailesi' yazısını sildirip 'Özden ve Bahadır ailesi' yazdırdı. Geçtiğimiz Cuma günü bakım parası için ofisine gitmiştim. Konuşması düzgündü, çok sakindi ama rengi biraz soluktu" dedi. Aynı mezarlıkta bahçıvanlık yapan Kore gazisi Niyazi Hatipoğlu ise, "Banker Kastelli döneminde bir miktar birikimim vardı.


Ben de paramı yatırmıştım. Daha sonra 'iflas etti' denildi ama tüm paramı ödedi. Herkesin de ödemişti, kimsenin kuruşu kalmadı" şeklinde konuştu.
"Banker Kastelli" olarak tanınan işadamı Abidin Cevher Özden'in intiharı olayına ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Dursun Yılmaz, Kadıköy Efes Çarşısı'nda Özden'in bürosunda meydana gelen intihar olayına ilişkin Özden'in koruması Erkan Şat ile şoförü Aygün Bektaş'ın bilgisine başvurdu. Şat ve Bektaş'ın, savcı Yılmaz'a, işadamı Özden'in son bir hafta içerisinde yaşadığı psikolojik bunalımı ve içinde bulunduğu maddi sıkıntıya ilişkin bilgi verdikleri öğrenildi. Bu arada Özden'in intiharından önce bıraktığı 4 ayrı zarf içerisindeki 6 mektubun, incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildiği belirtildi.


Bilgilerine başvurulan işadamının koruması Erkan Şat ile şoförü Aygün Bektaş, Özden'in 1984 yılından bugüne kadar 6-7 kez batıp çıktığını anlattı. Özden'in parası olduğu dönemlerde 3 çuval tebrik mesajı geldiğini anlatan Şat ve Bektaş, sıkıntıya düştükten sonra 1 tane bile tebrik kartı almadığını anlattı.
Özden'nin yıllardır işe gelirken içerisinde kendisince önemli evrakların bulunduğu çantasını da getirdiğini söyleyen Erkan Şat, "Dün sabah çantasıyla gelmemişti. Bir şeyler olacağını hissettik. Geçen yıl oğlunun mezarı başında da intihara teşebbüs ettiğinde çantasıyla çıkmamıştı. Büroya gelince bizi dışarı gönderdi. Telefonla bile hep yanımızda konuşurdu. Bizden bir şey saklamazdı. Çıkmamızı isteyince şüphelendik. Bir süre sonra geri döndüğümüzde, 'İyi misin ağabey?' dedik. Önce iyi olduğunu söyledi.


Daha sonra, 'İyi değilim' dedi. Masasında oturuyordu. Ceketini bile çıkarmamıştı. Endişemizi ifade edince, 'Yok bir şey, merak etmeyin. Mektup yazacağım' dedi. Biz de tekrar bürodan çıktık ama endişe içerisindeydik. Ne yapacağımızı düşünürken tabanca sesi geldi. İçeri girdiğimizde, başka bir masadaki koltukta oturuyordu. Ceketi, kendi koltuğunun arkasına asılmış durumdaydı. Demek ki içeride biraz dolaşmış. 6 gündür hep böyle sıkıntılıydı. Ceketinin ceplerinde hiçbir şey yoktu. Ailesi dahil tek başına bir adamdı" dedi.


Abidin Cevher Özden'in yıllardır şoförlüğünü yapan Aygün Bektaş ise son 3 aydır düzenli olarak maaş alamadıklarını belirterek, "Cevher Bey'in maddi durumu çok bozulmuştu. 2005 model BMW arabasının üzerinde 5 ayrı haciz kararı vardı. Bu nedenle satılamıyordu. Arabanın yakıtını bile ben kendi cebimden karşılıyordum" şeklinde konuştu.


İntihar olayından sonra kendisine de mektup bıraktığını ancak henüz açmadığını belirten avukatı Tufan atlı, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, mektubu açıp okuduğunu açıkladı. Mektubun içeriği hakkında bilgi vermeyen Atlı, "Ölümünden sonra, benden yapmam gereken işlerle ilgili bilgi notları bırakmış. Özellikle şirketle ilgili borçların hukuki işleri temizlemem için ricada bulunmuş. Ayrıca, 35 yıllık hizmetlerimden dolayı teşekkür etmiş" dedi.


Cevher Abidin Özden'in cenazesi, yarın Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 21:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gercekci IP: 84.227.193.xxx Tarih : 4.06.2008 00:46:48

Hayir nedir bu mit`lestirme olayi..Bu sahsiyet yuzunden intihar eden, yurdu yuvasi bozulan, ac bilac kalan insanlarin ahi tuttu diyemiyor kimse..Bu kadar mi hafizasiz oldu canim yurdumun canim insanlari..Oldu olacak cenazesinde "turkiye seninle gurur duyuyor" sloganlari da atilsin ki , tam olsun..