19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Katil kapkaççıya müebbet

17 Yaşındaki genci telefonunu almak için bıçakla öldüren kapkaççıya ömür boyu hapis cezası verildi.

Üniversite sınavlarına hazırlanan 17 yaşındaki Emre Karmak, 16 Haziran 2005'te kapkaç terörünün kurbanı oldu. Telefonunu almak isteyen tinerci, Emre'yi tek bıçak darbesiyle öldürdü.

Yeğeninin vefat haberini alan dayı Hasan Temel Kazancı da kalp krizi geçirdi. Bir günde iki ölüm haberiyle yıkılan ailenin dramı Türkiye'yi yasa boğdu. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen karar ise ibret niteliğinde. Davayı 1,5 yıl sonunda neticelendiren mahkeme heyeti, oybirliği ile sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca herhangi bir cezai indirimde de bulunmadı. 'Nitelikli adam öldürme' ve 'silahlı gaspa teşebbüs' suçlarından yargılanan Erdem Sönmez, duruşmada son sözü sorulunca, diyecek bir şeyinin olmadığını söyledi. Karara en çok sevinen ise oğlunu genç yaşta kaybeden baba oldu. Her duruşmaya gittiğinde o anı tekrar yaşadığını dile getiren Kamil Karmak, "Adalet tecelli etti. Verilen kararla bu sözün boşa çıkmadığını gördüm." dedi.

ÖSS'ye hazırlanan Emre Karmak, 16 Haziran 2005 tarihinde akşam işten çıkıp Bakırköy Osmaniye'deki evine dönerken bir gaspçının saldırısına uğradı. Talihsiz Emre'nin cep telefonunu isteyen gaspçı, ret cevabını alınca Karmak'ı kalbinden bıçakladı. Karmak'ın öldüğünü gören gaspçı, üzerinden hiçbir şey almadan olay yerinden uzaklaştı. Ölüm haberini alan 49 yaşındaki dayı Hasan Temel Kazancı, gittiği karakolun önünde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Baba Kamil Karmak ise iş seyahatine gittiği Tekirdağ'dan gece dönmek zorunda kaldı.

Zanlı Erdem Sönmez'in duruşması Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Erdem Sönmez ile avukatı Ayşe Sönmez Nacar ve müşteki avukatı Özlem Alp hazır bulundu. Sanığın işlediği iki suçtan ötürü ayrı ayrı cezalandırılmasını talep eden mağdur avukatı Özlem Alp, "Sanık her ne kadar duruşmalarda yaptığını inkâr etse de, polis ve savcılıkta verdiği ilk ifadesinde suçunu kabul etmiştir. Tanık ifadeleri de bu olayı gerçekleştirdiğini ortaya koymuştur." dedi.

Mahkeme, hakkında işlediği suçlar sebebiyle ömür boyu hapsi istenen Erdem Sönmez'in davasını karara bağladı. Adli Tıp Kurumu'nun mahkemeye gönderdiği rapor doğrultusunda sanık Erdem Sönmez'in, cezai ehliyetinin tam olduğuna karar verildi. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, duruşmalarda suçunu inkâr eden sanığın, savcılıkta avukatıyla birlikte verdiği ifadesinde her şeyi itiraf ettiğini hatırlatarak ağırlaştırılmış müebbet hapis istemini tekrarladı. Mahkeme heyeti, sanık Erdem Sönmez'e hiçbir indirim uygulamayarak ağrılaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sönmez ayrıca "silahlı gaspa teşebbüs" suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.



Zaman
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 10:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?