22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Katil zanlısı nasıl yakalandı?

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin zanlısı O.S.'nin (17), Samsun Otogarı'nda yakalandığı an güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. 

Olay, dün gece saat 22:30 sıralarında meydana geldi. 

İstanbul'dan Artvin'in Hopa İlçesine giden yolcu otobüsüne binen zanlı O.S.'nin otobüste olduğunu fark eden yolculardan biri olayı güvenlik güçlerine haber verdi. Yolcu otobüsü Samsun'a yaklaştığı sırada istihbaratı alan Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri alarma geçti ve Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otogarı'nda önlem aldı. 

Yolcu otobüsünün firmasıyla bağlantıya geçildi ve şoförün bile haberi olmadan Samsun'da 4 yolcu olduğu bu yolcuları alması için otobüsün otogara girmesi gerektiği söylendi. Samsun Otogarı'na yönlendirilen yolcu otobüsüne otogarda binen jandarma istihbarat ekipleri, 21 nolu koltukta oturan O.S.'yi etkisiz hale getirdi. O.S., üzerinde bulunan bir tabanca ile birlikte gözaltına alındı. 

Otogar Jandarma Karakolu'na götürülen O.S.'nin görüntüleri güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. O.S. ile birlikte yanındaki koltukta oturan 2 kişi daha gözaltına alındı. Uçakla İstanbul'a gönderilen O.S.'nin olay sırasındaki giysilerinin üzerinde olması dikkat çekti. 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Samsun Otogarında yakalandıktan sonra yapılan üst aramasında cüzdanından 1 YTL çıktı.

Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre, Dink'in katil zanlısı olarak aranan ve gece İstanbul'dan Hopa'ya giden bir otobüste yakalanarak bir süre Samsun Büyükşehir Belediyesi Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki jandarma noktasında tutulan Samast'a üst araması yapıldı.

Aramada Samast'ın üzerinden muhtemelen suç aleti olduğu bildirilen 7.65 çapında bir tabancanın yanı sıra 6 tabanca mermisi, bir cep telefonu sim kartı, otobüs bileti ve 1 YTL çıktığı öğrenildi. 

A.A. / İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 16:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
garip ali IP: 88.226.150.xxx Tarih : 21.01.2007 16:59:53
jandarmaya helal olsun, bu şahıs istanbul un her köşesinde aranıyordu ama otobüse nasıl bindi? olayı işlediği andaki elbisesi üzerinde olmasına rağmen