16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Katliamın zanlıları belli oldu

Malatya'daki Zirve Yayınevi'ndeki "İncil" dağıttığı iddia edilen yayınevi çalışanlarına yönelik katliamla ilgili gözaltına alınan zanlıların kimliği belli oldu.
Saldırganlardan olduğu sanılan ve kendini binanın üçüncü katından atan Emre Günaydın'ın hastanede tedavisi devam ederken, işhanında yakalanan Hamit Çeker, Salih Güler, Abuzer Yıldırım ve Cuma Özdemir ise Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor.

CEPLERİNDEN AYNI MEKTUP ÇIKTI

Bu arada, 5 zanlının Malatya’daki bir yurtta üniversite sınavına hazırlandığı, E.G’nin ocak ayında yurtta kavga çıkardığı için yurttan çıkarıldığı öğrenildi.
S.G, C.Ö, A.Y, ve H.Ş’nin dün akşam yurt idaresine bugün yurda gelmeyeceklerini bildirdikleri kaydedildi.
Zanlıların üstünden mektup çıktığı, mektupta "Beşimiz kardeşiz, ölüme gidiyoruz, dönmeyebiliriz. Hakkınızı helal edin" ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.
Öte yandan, zanlılardan E.G’nin kaçmak için camdan atladığı sırada yaralandığı ileri sürüldü.
Polis ekipleri, söz konusu yurtta arama yapıyor.

VALİ'NİN AÇIKLAMASI

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, katliam kurbanlarının elleri ve ayakları bağlandıktan sonra bıçaklanarak öldürüldüğünü belirterek “Saldırganlarla daha önceden ilişkileri var mı, yok mu diye inceleniyor. Her ihtimalin üzerinde titizlikle duruluyor. Burası İncil dağıtan yer olarak biliniyor. Emniyetten veya başka bir güvenlik biriminden herhangi koruma talepleri olmadı'' dedi.
Daşöz, daha önce Hizbullah örgütünün kurbanlarının el ve ayaklarını arkadan bağladıktan sonra infaz olaylarını gerçekleştirdiği hazırlatılınca “Her türlü ihtimal üzerinde adli birimlerimiz ve Emniyet duruyor. Kısa sürede aydınlanacağını umuyorum. Eldeki unsunları çok iyi değerlendiriyoruz'' karşılığını verdi.
milliyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 19:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.76.xxx Tarih : 19.04.2007 09:23:15
OKUMUYORUZ. CAHİL KALIYORUZ. TEK TANRILI DÖRTT İNANÇTAN SONUNCUSU DİNİMİZ İSLAMİYET. GÜZEL DİNİMİZİ TEBLİĞ EDEN SON PEYGAMBER İSE H.Z. MUHAMMED EFENDİMİZ. KENDİSİNDEN ÖNCEKİ TEK TANRILI DİNLERDEN YAHUDİLİK VE HIRİSTİYANLIĞA GÖRE EN İLERİCİ VE EN ÇAĞDAŞ DİN. ÖNCE GELEN DİN VE ONLARIN PEYGAMBERLERİNİ RED ETMEYEN TEK DİN İSLAMİYET. HARCI TOLERANS VE HOŞ GÖRÜ. ÜLKEMİZDE MİSYONER FALİYETLERİ NE ZAMANDAN BERİ ARTTI BİLİYOR MUSUNUZ ? BİZİM AVRUPA BİRLİĞİNE YALAKALANMAYA BAŞLADIĞIMIZ TARİHTEN BERİ. 1. AVRUPA BİRLİĞİ BİZİ TEST ETMEYE ÇALIŞIYOR. "BAKALIM BUNLAR BAĞNAZ MI ? YOKSA DİĞER DİNLERE TOLERANS GÖSTERİYORLAR MI ?" DİYE. 2. BİR YANDAN DA BİZİ DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR. AVRUPA BİRLİĞİ BAYRAĞINDAKİ 12 YILDIZ 12 HAVARİYİ TEMSİL EDER. BAYRAK RENGİ HZ.MERYEM'İN ELBİSESİ RENGİNDEN ALINMIŞTIR. AVRUPA; MADEM Kİ AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEK İSTİYORSUNUZ, BU HIRİSTİYAN KULÜBÜNE YA HIRİSTİYANLAŞARAK, YA DA HIRİSTİYANLIĞA GÖSTERDİĞİNİZ TOLERANSA GÖR GİREBİLİRSİNİZ DİYOR. 3.YİNE O CAMİA İÇİNDE TÜRKLERİN GİRMESİNİ İSTEMİYENLER VAR. BUNLAR DA BU TÜR KOMPLOLARI TEZGAHLIYORLAR. TRABZONDAKİ RAHİP, HRANT DİNK VE MALATYADAKİ MİSYONERLER ÜÇ DEĞİŞİK HRİSTİYAN MESHEBİNE MENSUPTULAR. BU CİNAYETLER ÖNCEDEN TASARLANMIŞ BİR PROJEYE BENZİYOR. CİNAYETİN ŞEKLİNE BAKARSANIZ BUNU ANLARSINIZ. YÜREKLERDE İNFAAL UYANDIRACAK, AKILARDAN ÇIKMAYACAK KADAR ŞİDDET BARINDIRAN BİR ÖLDÜRME BİÇİMİ. BU ÇOCUKLAR EMİN OLUN BİRİLERİNİN TAŞERONU. ÇÜNKÜ OLAY GÜNÜ YAKALANIYORLAR. SATRANÇTAKİ PİYONLAR GİBİ. HATTA BİRİ PENCEREDEN ATLIYOR. SİLAH KULLANILMAYAN BU OLAYDA NEREDEYSE SUÇ ÜSTÜ GİBİ BİR BASTKIN OLAYI VAR. YETKİLİLER OLAYDAN HABERLİ GİBİ GÖRÜNÜYOR. 19 NİSAN 2007 -ANKARA