16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kato dağında büyük kuşatma

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik olarak bir süre önce başlatılan operasyon devam ediyor. Operasyonun Kato Dağı çevresinde yoğunlaştırıldığı, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki tank taburunun arazide atış talimi yaptığı bildirildi.

Irak sınır kesiminin yanı sıra iç kısımlarda devam eden operasyona helikopterlerle havadan destek veriliyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyü yakınlarında minibüse ateş açılması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası bu bölge ve Kato Dağı'nda operasyon yoğunlaştırıldı.

Operasyona terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu arkadaşlarını kaybeden gönüllü ve geçici köy korucuları da yer yer katılıyor. Teröristlerden temizlenen bölgelerde yapılan arazi arama taramalarında ortaya çıkarılan sığınakların imha edildiği, çok sayıda yaşam malzemelerinin de bulunduğu bildirildi.

Şırnak'ta Küpeli Dağı ve Cudi Dağı ile Bestler/Dereler mevkii, Hakkari'de ise Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli bölgelerinde teröristlerin geçiş ve gizlenme noktaları kapatıldı. Diyarbakır'ın Dicle ve Lice kırsalı ile Tunceli, Bingöl ve Van kırsalında başlatılan operasyonlar da sürüyor. Şırnak'ın Cizre ilçesi yakınlarındaki Gabar ve Cudi dağları eteklerindeki Çemzeytin mevkiinde Cizre Tank Taburu'nca atış eğitimleri yapılıyor

Zaman
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 08:39:54
Güncelleme :5 Ekim 2007 Cuma 12:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Arslan Türköğlu IP: 85.104.87.xxx Tarih : 5.10.2007 12:04:17

Hadi aslanlarım gebertin bu yılanları,Türküz Doğruyuz,,