20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kayboldu 10 aydır haber yok

İzledikleri her şehit haberiyle gözleri doluyor. Çalınan her kapı zili, her telefon onlar için hem bir umut kıvılcımı hem de endişeli bir an. Bitmek bilmeyen bu endişeli bekleyiş on ayı geçti.

Aralık 2007'de Şırnak'ta operasyon sırasında kaybolan Tabip Üsteğmen M. Fatih Uluğ'dan hâlâ haber yok. Ailesinin Uluğ'un kayboluşu ile ilgili bildiği tek şey Şırnak'ta PKK'ya karşı yürütülen bir operasyona katıldığı ve geri dönmediği. Üç yaşındaki Pelinsu'nun henüz babasının hikayesinden haberi bile yok. Üsteğmenin vergi memuru olan eşi Feray Uluğ, eşi kaybolduktan sonra tayinini Şırnak'tan Ankara'ya aldırmış. Aşındırmadığı devlet dairesi kalmamasına rağmen bir sonuç alamamış. Babası Ahmet Bey ve annesi Nejla Hanım'ın sağlığı bozulmuş. En son 4 ay önce Genelkurmay'a başvuran baba Ahmet Uluğ, "Yeni bir haber yok. Araştırmaya devam ediyoruz." cevabını almış. Acılı baba Uluğ, "Torunum 3 yaşına girdi, doğum gününü babasız kutladı yavrum. İnşallah hayırlı bir haber gelir." diyor.

2003 yılında sözleşmeli Dr. üsteğmen olarak orduda göreve başlayan M. Fatih Uluğ'un kaybolma süreci 1 Aralık 2007'de Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyona katılmasıyla başladı. 2 Aralık'ta helikopterle operasyon bölgesine indirilen tim, yoğun tipi yüzünden 3 Aralık'ta operasyonu yarıda bırakarak geri döndü. Operasyona helikopterle götürülen Uluğ, dönenler arasında yoktu. İddialara göre üsteğmen dağda unutulmuştu. Şırnak 3. Jandarma Tabur Komutanlığı'nın olay yerinde yaptığı iki günlük aramalardan da olumlu sonuç çıkmadı.

Aralık 2007'den beri de kayıp üsteğmenden haber alınamıyor. Ankara'da yaşayan ailesinin endişeli bekleyişi ise sürüyor. Baba Ahmet Uluğ, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Televizyondan şehit haberlerini izlediğimizde gözlerimizden yaş geliyor. Keşke akıbetinin ne olduğunu öğrenebilseydik. Askeriyeye her gittiğimizde aynı şeyi söylüyorlar. 'Bulamadık.' diyorlar. Ben artık başvurmayı bıraktım. Benden sonra annesi birkaç kez gitti sordu. Psikolojik durumumuz çok kötü. Hep perişan haldeyiz." Oğlunun kaybolmasının ardından PKK'ya katılmış olabileceği yönündeki haberlere de tepki gösteren Uluğ, şunları söyledi: "Diyarbakırlı olduğumuz yazıldı, halbuki biz Erzurumluyuz. Kürt de değiliz. Kaldı ki Diyarbakır bu ülkenin toprağı değil mi? Kürt olsak ne değişir?"

1974 Aydın Nazilli doğumlu olan M.Fatih Uluğ, 1999 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Tecili bitmeden verdiği dilekçeyle Çankırı'ya askere gitti. Askerden sonra Çankırı'da iki yıl doktorluk yaptı. 2003'te orduda sözleşmeli olarak çalışmaya başladı. Ağustos 2007'de Şırnak Sınır Jandarma Tümeni'ne tayini çıktı. Tabip Üsteğmen Uluğ, Aralık 2007'den beri kayıp.

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:18:46
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 17:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?