16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kayıp ABD silahları Türkiye'ye girdi

Irak'ta kaybolan Amerikan silahlarının rahip Santoro cinayeti ile Danıştay suikastında kullanıldığı tahmin ediliyor. ABD'nin Irak'a gönderdiği 400 bin silahtan 12 bini kayıt altına alınabilmişti.

Irak'tan kaçak yollarla geldiği belirlenen silahların Türkiye'de bazı olaylarda kullanımış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Emniyet başta Danıştay saldırısı olmak üzere Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'nun Trabzon'da vurulması gibi olaylarda bu silahların kullanımış olabileceğini tahmin ediyor.

Emniyet Danıştay saldırısı sonrası Glock marka tabancaları üreten Avusturya'ya silahların akibetini sormuştu. Avusturya silahları ABD’ye sattığını bildirmişti.

ABD de bu silahları Irak'a gönderdiğini açıklamıştı. Irak'a gönderilen ve kaybolan silahların bir bölümünün Türkiye'ye girdiği tespit edildi.

Türk Emniyeti silahların PKK ve Dev-Sol gibi terör örgütlerinin eline geçmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Ancak Türkiye'nin bu olaylarda kullanılan silahlara ilişkin ABD nezdinde bir girişimde bulunmadığı ifade ediliyor.
CNNTURK
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 23:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?