16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kayıp kayakçıları jandarma kurtardı

Bolu'da, Kartalkaya Kayak Merkezi'nde sis nedeniyle kaybolan iki kayakçı, donmak üzereyken, jandarma tarafından kurtarıldı. 

İstanbul'dan, arkadaşlarıyla tatil için Kartalkaya'ya gelen Andınç Özkan ve Mehmet Ateş, kayak yapmak üzere kaldıkları otelden ayrıldı. Özkan ve Ateş'ten uzun süre haber alamayan arkadaşları, durumu Kartalkaya Jandarma Komutanlığına bildirdi. Kar motorlarıyla arama başlatan jandarma ekipleri, Özkan ve Ateş'i, 5 saat süren çalışma sonucunda Zahmanlar Bedilli Tepesi mevkisinde, donmak üzereyken buldu. Kayakçılar, kar üstü araçlarla kayak merkezindeki jandarma karakoluna getirildi.

Bulunduklarında donmak üzere olduklarını anlatan Andınç Özkan, “Kayak yaparken aniden sis bastırdı. Yolumuzu bulmak için sürekli kaydık. Daha sonra kaybolduğumuzu fark ettik. Saatlerce yolumuzu bulmak için çalıştık. Yorulduğumuz için bir ağacın altına geçtik ve dinlenmeye başladık. Jandarma timleri bizi bulmasaydı donacaktık” dedi. 

Mehmet Ateş ise çok yorulduğunu ve üşüdüğünü ifade ederek, “Tam umudumuzu kesmek üzereyken jandarma timleri tarafından bulunduk. Biraz daha geç kalsalardı bizi bulamazlardı. Havanın kararmasıyla birlikte korkmaya da başlamıştık” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 13:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?