20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kaymakamın atama isyanı

RESMİ Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameyle Aydın vali yardımcılığına atandığını öğrenen Antalya’nın Kemer İlçesi Kaymakamı Bayramali Köse, hakkında soruşturma açılmasını isterken, "Ne şerefsizlik yaptığımı öğrenmek istiyorum" dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın 2009 yılındaki Kaymakamlar Kararnamesi ile Kemer Kaymakamlığı’na atanan Bayramali Köse, geçen 18 Şubat’ta geçici görevlendirmeyle Antalya vali yardımcılığına atandı. Antalya’ya gitmeyi kabul etmeyen Kaymakam Köse, Resmi Gazete’de dün yayımlanan bir kararnameyle Aydın Vali Yardımcılığı’na atandığını öğrendi. Aydın’a atanmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Köse, toplantıya ’Salla başını al maaşını’ başlıklı bir şiirle başladı. Sözlerine 20 yıl 2 ay 17 günlük kaymakam olduğunu belirterek başlayan Köse, şunları söyledi: "Burası 10’uncu yerim. 11’inci yer olarak Antalya’ya geçici görevlendirme yaptılar, gitmedik. Şimdi 12’nci yere tayinimizi çıkardılar. O da sorun değil. Normal zamanda biz bu memleketin her tarafına gideriz. 10 farklı yere giden kişi 12’ye de, 13’e de gider. Evliyim ve 3 kızım var. Kızlarımdan biri Antalya’da Adem Tolunay Anadolu Lisesi’ni kazandı. Bu sene oraya başladı. Büyüklerimiz bize, ’Eline diline beline sahip ol’ dedi. Bugüne kadar, elimize de dilimize de hepsine de şükür olsun sahip olduk. Ömrümün 365 gün 24 saatini incelersek, eğer benimle ilgili bir namussuzluk, bir şerefsizlik, bir hırsızlık bulsunlar, kendi cezamı kendim vereceğim."

"KİMSEDEN BİR ŞEY TALEP ETMEDİM "

Bugüne kadar hiç kimseden makam talebi olmadığını savunan 44 yaşındaki Köse, "Aksini iddia eden adamın alnını karışlarım" dedi. Önce Antalya Vali Yardımcılığı ardından Aydın Vali Yardımcılığı’na atanma gerekçesini bilmediğini ve merak ettiğini kaydeden Köse, şöyle devam etti: "Normalde 5 yıla kadar çalışan, 3 yıldan önce herhangi bir soruşturma geçirmemişse alınmaması gereken kişi, niye 1,5 yıl sonra sezon ortasında, çoluk çocuğu okuyor vesaire, apar topar önce geçici görevlendirme ile ondan sonra da kararname ile alınıyor. Neden alınıyor? Ben de tanıyıp bilmesem, böyle bir haber okuyunca, ’Ulan kim bilir ne şerefsizlik yapmıştır’ diye düşünürüm. Ben de ne şerefsizlik yaptığımı öğrenmek istiyorum."

"MÜFETTİŞ GÖNDERSİNLER"

Kendisi hakkında soruşturma açılmasını ve durumun araştırılması için müfettiş gönderilmesini istediğini söyleyen Kaymakam Köse, "Ben Aydın’a da, başka yere de giderim. Benim hakkımda soruşturma açılsın. Açığa alsınlar. Talebim bu. Ne halt ettim? Namussuzluk mu yaptım? Şerefsizlik mi yaptım? Bunu öğrenmek istiyorum" diye konuştu. Resmi yollardan bunu öğrenemediğini kaydeden Köse, "Bana bir mülkiye müfettişi göndersinler" dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 15:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?