16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kaz Dağları'nda çıplak hareket...

'Küresel ısınmayı, siyanürlü altını ve dünyaya zarar veren insan elinden çıkma her şeyi' nü fotoğraflarla protesto etmeye karar veren fotoğraf sanatçı Niko Guido, 'Çevre İçin Çıplak Hareket' adını verdiği eylemlerini Kaz Dağları'nda başlattı.

Ancak ilk adımda aradığı desteği bulamadı.
'Ölü altın bedenler' adlı çalışması için Greenpeace dahil çeşitli sivil toplum örgütleriyle görüşen, Facebook'ta gönüllü çıplak model arayan Guido, kırgın: "En az 20 kişi bekliyordum, sadece yedi kişi cevap verdi. Üçü kısa sürede vazgeçti.

Avrupa'da böyle bir proje için binlerce insan seve seve soyunur. Yola çıktığımızda sadece dört model vardı. İkisi yolda fikrini değiştirdi. Çünkü çekim yapılacak alanda onlarca köylü mantar topluyordu. Modellerden biri soyundu ama poz veremedi. Geriye kalan tek model 150 farklı poz verdi. Bu pozların arasından 18'ini seçtim ve tek bir karede topladım."


Eylemlerine devam edecek
Çıplaklıkla doğanın parçası olduğumuzu ve parçası olduğumuz doğayı koruma mesajını vermek isteyen Guido, 'Çevre İçin Çıplak Hareket' çekimlerine devam edecek. Asıl adı Necip Yanmaz olan, uluslararası sanat dünyasında kolay tanınmak için Niko Guido adını kullanan Guido birçok yerli-yabancı dergiye çekim yapıyor. Guido, geçen yıl 'Su Perisi' adlı fotoğrafıyla uluslararası bir internet sitesinden ödül almıştı.

Radikal
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 07:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdarr celik IP: 88.230.26.xxx Tarih : 14.11.2007 17:11:16

eylem yapacak baska yermi yok bunlar bence azıtmışlar ondan kaz dagını secmişler....:)