25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kaza şehitleri uğurlandı

AFYONKARAHİSAR’da meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Bozgurt ve şehit er Hasan Demirdöven’in cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Mehmet Bozgurt’un cenazesi bugün sabah son kez baba ocağına getirildi.

8 çocuk sahibi Mehmet-Gülseher çifti, evlerine getirilen oğullarının tabutuna sarılarak ağıtlar yakarken, 52 gün önce hayatını birleştirdiği Yıldız Bozgurt ise sinir krizleri geçirdi. Mesleğine 2 yıl önce başlayan Bozgurt’un cenazesi daha sonra evden alınarak Tombak Köyü İlköğretim Okulu bahçesine getirildi.

Törende şehidin eşi, kardeşleri, yakınları sinir krizi geçirirken, baba Mehmet Bozgurt güçlükle ayakta durabildi. Törende, Yıldız Bozgurt’un tabuta sarılıp “Kalk en sevdiğin görevini yerine getir” diyerek ağıtlar yakması yürekleri dağladı.

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, Göksun Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız ile vatandaşların katıldığı törenin ardından Bozgurt’un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınıp köy mezarlığına götürüldü. Yıldız Bozgurt, eşinin acısına da fazla dayanamayarak mezarlıkta baygınlık geçirdi. Yıldız Bozgurt sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınırken, Mehmet Bozgurt da gözyaşları arasında toprağa verildi.

TERHİS OLMASINA 4 GÜN VARDI

Afyonkarahisar’da önceki gün jandarma devriye aracının başka bir araçla çarpışması sonucu şehit olan bir diğer asker olan Hasan Demirdöven, İstanbul’da düzenlenen askeri tören sonrası toprağa verildi. Terhisine 4 gün kala şehit olan Hasan Demirdöven’in üç ay sonra evleneceği nişanlısı Selda Biçer’de cenaze törenine katıldı.

Şuhut ilçesine bağlı Karadilli Beldesi yakınlarında, karşı şeritten gelen bir kamyonla çarpışan jandarma devriye aracında bulunan 3 asker şehit olmuş, 2’si asker 7 kişi de yaralanmıştı. Şehit erlerden 31 yaşındaki Hasan Demirdöevin’in cenazesi, ailesinin yaşadığı İstanbul’a getirildi. Ataköy 5. Kısım Camii’nde askeri tören düzenlenen Demirdöven’in cenazesinde babası Ömer ve annesi Müzeyyen Demirdöven ayakta durmakta güçlük çekti. Törene katılan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar acılı aileyi başsağlığı diledi.

Perşembe akşamı devriye görevi sırasında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Hasan Demirdöven’in Pazar günü terhis olacağı ve kazadan bir gün önce İstanbul’a otobüs bileti aldığı öğrenildi. Kazadan iki gün önce şehit erle konuştuğunu söyleyen kuzeni Mustafa Şan, "Daha önce bilet bulamamıştı. Sonra tekrar arayıp Pazar günü için bilet bulduğunu söyledi. Konuşmamızdan iki saat sonra da kaza olmuş. Devriye görevine de bir arkadaşının yerine gitmiş" dedi.

Cenaze törenine Ömer Demirdöven’in üç ay sonra evleneceği nişanlısı Selda Biçer de katıldı. Selda Biçer, bir an yanından ayrılmadığı şehidin annesi Müzeyyen Demirdöven’in ellerinden tutarak destek oldu. Cenaze töreninin ardından Ömer Demirdöven, Kanarya Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 17:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?