20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kazalara bir günde 17 kurban

Saat 18.00 itibarıyla gün içinde meydana gelen trafik kazaları şöyle:

Kayseri-Tomarza kara yolunun 20. kilometresindeki Gülveren köyü çıkışında, Necati Akkaya (43) yönetimindeki 38 PP 024 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, Rüstem Kayalı yönetimindeki, büyükbaş hayvan taşıyan kamyonetle çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Necati Akkaya (43) ile otomobildeki Meryem Akkaya (43) Rabia Akkaya (12) ve Eser Ataş (16) öldü. Kamyonetteki İbrahim Oğuzlar yaralandı. Yaralı, Tomarza Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazada ölenlerin cesetlerinin Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Morguna kaldırıldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Denizli'nin Tavas ilçesinde, Ramazan Sazboğaz (40) idaresindeki 48 FY 248 plakalı kamyon ile Ahmet Karakol'un (48) kullandığı 20 ZY 573 plakalı otomobil, ilçeye bağlı Altınova köyü kavşağında çarpıştı. Kazada, sürücü Karakol'un yanı sıra otomobilde bulunan Bekir Kaymakcı (66), Osman Çavuşlu (40) ile kimliği henüz belirlenemeyen bir erkek çocuk olay yerinde yaşamını yitirdi.

İstanbul Kadıköy'de, Üsküdar yönüne giden Fehmi Ekşi'nin (24) kullandığı 34 YG 613 plakalı otomobil, E-5 kara yolu üzerinde giderken, Kozyatağı mevkindeki bağlantı yolu girişinde yer alan dubalara çarptı. Daha sonra bariyerlere çarpıp ters dönen ve yol ayrımı tabelasına da vurarak durabilen araçta sıkışan sürücü Ekşi ile arkadaşı Deniz Dilmen, olay yerinde can verdi. Kullanılamaz hale gelen otomobilden, itfaiye ekiplerince çıkarılan cesetler, Cumhuriyet savcısı ve polisin incelemesinin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay sonrası, bazı görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, kaza yapan otomobil ile yarıştığı ileri sürülen 06 HG 271 plakalı başka bir otomobilin sürücüsü Serkan A. (21) ile aynı araçta bulunan İrfan K. ve Tuğba G'yi gözaltına aldı. İçerenköy Polis Merkezine götürülen bu kişilerden Serkan A'nın, ''yarış yapmadıklarını, Ekşi'nin kullandığı otomobilin aniden hızlanıp bir süre sonra da kaza yaptığını'' söylediği öğrenildi. Cumhuriyet savcısı ve polisin olaya ilişkin araştırmasının sürdüğü belirtildi.

Siirt'te, pikniğe gitmek için otomobil kiralayan 8 üniversite öğrencisinin bindiği ve sürücüsünün kimliğinin henüz belirlenemediği 56 AF 298 plakalı araç, Siirt-Kurtalan kara yolunun 10. kilometresinde şarampole devrildi. Kazada, araçta bulunan üniversite öğrencisi Şakir Aslan olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Abdullah Elçi ve Bahar Fersan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edilirken, diğer yaralılar Sabriye Baytekin, Tayfun Çalapkulu, Deniz Baytekin, İhsan Yeşiltepe ve Ayşe Organ Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kastamonu merkeze bağlı Devrekani ilçesinde, Şeref Acar (30) yönetimindeki 37 PA 591 plakalı traktör, Asarcık köyü mevkisinde, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada traktörün altında kalan sürücü Acar, olay yerinde hayatını kaybetti.

Tokat'ta, Fuat Görmez (32) idaresindeki 60 LK 921 plakalı motosiklet, Tokat-Niksar kara yolunun 17. kilometresinde şarampole yuvarlandı. Ağır yaralanan sürücü Görmez, kaldırıldığı Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Antalya'da, Aspendos Bulvarı'nda havalimanı istikametine giden Ümit Akkaya'nın kullandığı 07 CMG 41 plakalı otomobil, aynı istikamette giden Güler Kuş yönetimindeki 07 YFN 94 plakalı otomobile arkadan çarptı. Güler Kuş'un kullandığı otomobil çarpmanın etkisiyle karşı yöne geçerek Veysel Taşkın yönetimindeki 07 VFN 19 plakalı minibüse, minibüs de Mehmet Ateş'in kullandığı 06 LK 122 plakalı otomobile çarptı. Kaza nedeniyle Güler Kuş yaralanırken, araçta sıkışan 12 yaşındaki oğlu Burak Kuş, vatandaşlar ve olay yerine gelen polis ekiplerince araçtan çıkarıldı. Burak Kuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazada, minibüste bulunan Rus uyruklu turistler Sergey Andriev, Yulia Tetynlo, Mana Dodogrygora, Victor Pantelcyev, Alna Dulu ile 06 LK 122 plakalı araçta bulunan Feriye Ateş yaralanarak Andeva ve Anadolu Hastanelerine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Bursa'da, merkez Yıldırım ilçesinde, Barış Güngör'ün kullandığı 16 M 1541 plakalı ticari minibüs, 152 Evler Mahallesi Ankara Caddesi'nde Nizamettin Işıkhan yönetimindeki plakası henüz belirlenemeyen kamyonetin kasasından atlayarak yolun karşısına geçmeye çalışan Necati Bostancı'ya (48) çarptı. Kazada, Necati Bostancı olay yerinde yaşamını yitirdi.

İstanbul Tuzla'da, ilköğretim okulu öğrencisi Ahmet Alpkaan Bulut'u, annesi Özlem Yılmaz iki yıl önce ayrıldığı ve çalışmak için Antalya'ya gideceği belirtilen babasını görmesi amacıyla İçmeler Mahallesi'ne götürdü. Babasını görüp eve dönerken, Kömürcü Sokak'ta annesinin elinden kurtularak yola fırlayan küçük Bulut, Semih Demir'in kullandığı 34 LDN 54 plakalı tırın altında kaldı. Olay yerinde can veren Ahmet Alpkaan Bulut'un cesedi, Cumhuriyet Savcısı ve polisin incelemesinin ardından Tuzla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü Demir ise polis merkezine giderek teslim oldu.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, Yusuf Yıldız'ın kullandığı 16 BC 833 plakalı otomobil, Gaziakdemir Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde, Nurettin Bekler yönetimindeki 16 HM 581 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, Yıldız'ın annesi Hatice (46) ve kız kardeşi Ayşe Yıldız (23) yaralandı. Yaralılara olay yerine gelen 112 Acil servis ekibi müdahale etti.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, Ordu'nun Akkuş ilçesinde görev yapan öğretmen Ömer Akkoyun (36) yönetimindeki plakası öğrenilemeyen otomobil, Niksar-Reşadiye arasındaki D-100 kara yolunun Dokuzdolambaç mevkisinde devrildi. Kazada sürücü Ömer Akkoyun ile yanında bulunan eşi Asiye (35), çocukları Rümeysa (11), Feyza Gül (7) ve Faruk Sühan Akkoyun (5) yaralandı. Reşadiye Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan anne Asiye Akkoyun ile küçük kızı Feyza Gül Akkoyun, Tokat Cevdet Aykan Devlet Hastanesine sevk edildi. Feyza Gül Akkoyun, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eskişehir'de, Halil İbrahim Pekince idaresindeki 43 NU 708 plakalı otomobil, Eskişehir-Bursa kara yolunun 10. kilometresinde Serkan Meteoğlu yönetimindeki 26 EE 009 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada yaralanan Halil İbrahim Pekince, Serkan Meteoğlu, Bekir Şahin, Caner Süer, İsmail Tek, İbrahim Şahin, Şükrü Çakır ile Halil İbrahim Türkel, 112 Acil Servis sağlık ekipleri tarafından Eskişehir Devlet, Yunusemre Devlet ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan İbrahim Şahin'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Kayseri'de, Kamil Özcan (33) yönetimindeki 38 HU 323 plakalı otomobil, Kayseri-Malatya kara yolunun 22. kilometresinde kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, sürücü Özcan ile beraberindeki eşi Nuriye (29) ve çocukları Durmuş (8) ile Derya (4) yaralandı. Yaralılar, Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Çıkrıkçı köyü girişindeki Kurudere köyü yol ayrımı kavşağında, Mehmet Mengi (25) yönetimindeki 56 AL 507 plakalı sepetli motosiklet, karşı yönden gelen Mesut Seyrek'in (18) kullandığı 45 ZA 6126 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada, Mehmet Mengi ile Mesut Seyrek yaralandı. Seyrek, ambulansla önce Manisa Devlet, daha sonra da Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Mehmet Mengi ise Turgutlu Devlet Hastanesindeki ilk tedavisinden sonra İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Motosiklet kazası sonucu yaralanan motosiklet sürücüleri Mehmet Mengi ile Mesut Seyrek'in, teyze çocukları oldukları belirlendi.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, Yücel Polat'ın kullandığı, Yıldırım Belediyesi adına hizmet veren taşeron firmaya ait 16 KC 111 plakalı su tankeri, Namazgah yokuşundan Çelebi Mehmet Bulvarı'na inerken, freninin boşalması sonucu yolun her iki yanında park halinde bulunan 17 araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada, yaralanan sürücü Polat ile sulama işçisi Fahrettin Şahin semt sakinleri tarafından tankerden çıkarıldı. Polat, Bursa Devlet Hastanesine kaldırılırken, Şahin'e olay yeri yakındaki bir poliklinikte müdahale edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ankara'da, Konya yolu Sabancı Kız Yurdu önünde, Gölbaşı istikametine giden Abdullah Beşer idaresindeki 06 ALS 51 plakalı otomobil, refüjdeki çimlerin sulanması için gerekli tedbirleri alan ve şeritte park halinde bulunan 46 DV 250 plakalı tankere çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Beşer, araç içerisinde sıkıştı. 112 Acil Servis ekipleri Beşer'e ilk müdahaleyi araç içerisinde yaparken, sürücüyü çıkarmak için itfaiye de olay yerine geldi. İtfaiye tarafından otomobilden çıkarılan sürücü Beşer, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedaviye alındı. Beşer'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

...
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 19:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?