26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kazıda büyük cephanelik bulundu

Ankara'da yeni cephanelik bulundu

Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve evinde çok sayıda bomba ve mühimmat bulunan Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde bulunan krokiden yola çıkarak yapılan Ankara'daki kazıda çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.
Kazı alanına takviye polis ekipleri gidiyor..

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Yarbay Mustafa Dönmez'in, Sakarya'nın Sapanca İlçesi Kadıpınar Köyü yakınlarında evindeki aramada bulunan krokiden yola çıkan polis ekipleri, Ankara'nın Sincan İlçesi'ne bağlı Yenikent Mahallesi'nde bulunan tek katlı bir evde ve bahçesinde kazı çalışmalarına başladı.

Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde ele geçirilen krokiden yola çıkan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne Bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 17.00'de Sincan İlçesi'ne bağlı Yenikent Mahallesi'ndeki Zin Vadisi'nde bulunan tek katlı gecekondu bir evde ve bahçesinde kazı çalışmalarına başladı.

MÜHİMMAT ELE GEÇTİ

Kazı çalışmasında evin 15 metre yakınında çok sayıda patlayıcı ve silah ele geçirildiği bildirildi.

Kazıda çok sayıda lav silahı, roketatar ve patlayıcı madde ele geçtiği belirtildi 

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara Yenikent'teki Ermeni Mezarlığı yanında bulunan, kullanılmayan bir evin bahçesinde arama yapılıyor.

Kazı bölgesinden gelen ilk haberine göre, kazı alanında çok sayıda silah ve mühimmat çıktı. İlk bulunan silahların ise lav silahları olduğu belirtiliyor. Daha sonra çok sayıda roketatar ve patlayıcı bulundu.

Yenikent Zir Vadisi harabelerinde kuyu bulundu

Yenikent Zir Vadisi harabelerinde krokilerden yola çıkılarak yapılan çalışmada bir kuyu bulundu. Harabelere sırtını dönerek adım hesabı yapan bir polis, belli bir noktaya ulaştıktan sonra zıplayarak zemini yokladı. Bulunan kuyuda köpek yardımıyla arama çalışması başlatıldı.

Basın mensupları Zir Vadisi harabelerine yaklaştırılmıyor

Emniyet güçlerinin Ergenekon kazısı yapacağı Yenikent Zir Vadisi harabelerine basın mensuplarının girişi yasaklandı.
Savcılık, kazı yapılan yerde bubi tuzağı bulunabileceği ihtimaline karşı basının bölgeye yaklaştırılmaması talimatı verdi

 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 20:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?