26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kazılar yeniden mi başlıyor?

Ankara’da dün yakalanan eski emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün evinde yapılan aramada eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün telefon konuşmalarına ait dinleme kayıtları bulundu. Ergenekon soruşturmasında iki kroki daha bulundu.

Ergenekon soruşturmasında Ankara’da dün ameliyat olmak için geldiği hastanede gözaltına alınan Jandarma Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün evinde yapılan aramada ilk sonuçlar belli oldu.

Firari olduğu dönemde Tuğgeneral Ersöz hakkındaki en önemli iddialardan biri, Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde üstlerini dinlettirdiği iddiasıydı. Tuğgeneral Ersöz’ün evinde eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün telefon konuşmalarına ait dinleme kayıtları bulundu.

HERKESİ DİNLEMİŞ


Ergenekon soruşturmasında Ersöz'ün, Jandarma İstihbarat Başkanlığı döneminde yaptığı görüşmeleri kamera ile kayda aldırdığı ortaya çıktı. Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay da kayda alınan isimler arasındaydı.

Ele geçen belgeler, Ersöz'ün, Ergenekon sanıklarından yazar Ergun Poyraz'a maaş verilmesi için temaslarda bulunduğunu, Poyraz'a koruma tahsis ettiğini de ortaya koydu.

İKİ YENİ KROKİYE DAHA ULAŞILDI

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan diğer zanlılardan ele geçirilen belgelerin incelenmesinde de polis iki krokiye daha ulaştı ve krokilerle ilgili çalışmalar sürüyor.

TUĞGENERAL VE ALBAY AYNI FOTOĞRAFTA


Firari Tuğgeneral Levent Ersöz’ün evlerinde yapılan aramada ele geçirilen bilgi, belge, cd ve döküman İstanbul’a gönderildi. Resimlerde Ersöz’ün Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Albay Atilla Uğur’la birlikte çekilmiş fotoğraflarının da bulunduğu öğrenildi.

-EMEKLİ TUĞGENERAL ERSÖZ İTALYA’DA ÖZEL EĞİTİM ALDI

Ergenekon soruşturmasında firari olan ve önceki gün Ankara’da tedavi için geldiği hastanede yakalanarak İstanbul’a götürülen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün İtalya’da istihbarat ve terör konusunda özel eğitim aldığı ortaya çıktı.


ANKA, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün özgeçmişine ilişkin önemli bir ayrıntıya ulaştı. Edinilen bilgiye göre, teknik takip, istihbarat ve terör konusunda uzman olan Ersöz, bu eğitimini İtalya’da aldı. 1990’li yılların başında İtalya’da askeri ateşe olarak da görev yapan Ersöz, Türkiye ile İtalya arasındaki Jandarma Eğitim programı çerçevesinde bu ülkede özel eğitim kursuna katıldı. Güneydoğu’daki terörün en şiddetli döneminde bu kursu tamamlayarak Türkiye’ye gelen Ersöz, terör olaylarının yoğun yaşandığı Silopi ve Şırnak’ta görev yaptı. Ersöz, adını da buralarda yaptığı görevler sırasında duyurdu.

TUTUKLAMA İSTEMİ

Ersöz tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 16:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?