22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kenan Doğulu Türkiye için sahnede

52’inci Eurovision Şarkı Yarışması bu akşam yapılıyor. Türkiye’yi “Shake It Up Şekerim” adlı parçayla Kenan Doğulu temsil edecek. 

Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de bu akşam gerçekleştirilecek yarışmanın finali için son hazırlıklar yapılıyor. 

Perşembe gecesi yarı finalde ilk 10’a girenler, finalde yarışacak 24 ülkenin arasında yer alacak. Türkiye’yi temsil edecek olan Kenan Doğulu, 22’nci sırada sahneye çıkacak. Doğulu, yurtdışında yaşayan Türklerin vereceği desteğe güveniyor.

Yarışmayı dünyanın dört bir yanından 100 milyon seyiricinin izlemesi bekleniyor. 


Eurovision şarkı yarışmasının heyecanı bütün Avrupa’yı sarmışken, Times gazetesi, oylamada yapılan "paslaşmalara" dikkat çekti. Gazete, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin Türkiye’ye nadiren oy verdiğine işaret etti. 

Avrupa’da gözler bu akşam Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenecek Eurovision şarkı yarışmasına çevrildi. İngiliz Times gazetesi,  Eurovision’un sadece televizyon tarihinin en uzun gösterilerinden biri değil aynı zamanda en popülerlerinden de biri olduğuna dikkat çekti.

40 ÜLKEDE YAYINLANIYOR

Eurovision’daki şarkıları bir sepetin içindeki meyvelere ve çerezlere benzeten gazete, şarkıların halk müziğinden rap’e, Arapça’dan Türkçe’ye kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını vurguladı. Yarışmanın 40 ülkede canlı yayınlandığını hatırlatan gazete, Eurovision’un 100 milyon izleyicisi olduğunu belirtti.
Eurovision şarkı yarışmasının oylama bölümüne ilişkin her sene yapılan tartışmayı tekrar gündeme getiren Times, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’ni örnek göstererek bu iki ülkenin en yüksek oyu sürekli birbirine verdiğini vurguladı. Haberde Rumların ve Yunanların Türkiye’ye ise nadiren puan verdiğini yazdı.
İngiltere’nin Eurovision’u en son 10 yıl önce "Tony Blair Başbakan olduğunda" kazandığını da hatırlatan gazete, ancak bu yılki şarkılarının çok iddialı olduğunu ve Blair’in görevini bırakacağı bir yılda yarışmayı tekrar kazanabilecekleri belirtildi.
Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi bu yıl yarı finali geçme başarısını gösteren Kenan Doğulu temsil ediyor.


.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 17:25:02
Güncelleme :12 Mayıs 2007 Cumartesi 17:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?