16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kene 1 can daha aldı

Sivas’ta kene ısırması nedeniyle bulaşan ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’na (KKKA) yakalanan 67 yaşındaki Mustafa Çelik, tedavi gördüğü İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Doğanşar İlçesi'ne bağlı Aslantaş Köyü'nde yaşayan ve çifçilik yapan evli 5 çocuk babası Mustafa Çelik’i bir süre önce köydeki caminin önünde otururken kene ısırdı. Rahatsızlanan Çelik, yakınları tarafından Doğanşar’da bulunan sağlık ocağına götürüldü. Keneyi kendisinin çıkardığı öğrenilen Mustafa Çelik, buradaki ilk müdahalenin ardından önce Sivas Sultan 1’inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'ne, oradan da Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'ne sevk edildi.

Burada tedavi altına alınan Mustafa Çelik, daha sonra yakınları tarafından hava yoluyla İstanbul’a götürüldü. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Çelik, daha sonra kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Mustafa Çelik’in cenazesi, dün Aslantaş Köyü'ne getirilerek toprağa verildi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 20:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?