22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kesilen cezayı kredi çekerek ödedi

Bartın'da hijyensiz ve sağlıksız ortamda ekmek sattığı gerekçesiyle Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Denetleme Şubesi tarafından 6 bin YTL ceza kesilen bir esnaf, cezayı ödemek için 24 ay taksitli banka kredisi kullandı.

Bartın'ın Ulus ilçesinde yıllardır fırıncılık yaparak ekmek satan Mehmet Ay, kendisini denetlemeye gelen Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyarı yapmadan hakkında 6 bin YTL cezai işlem uyguladığını ve kesilen cezayı ödemek için banka kredisi kullanmak zorunda kaldığını söyledi. Kontrol Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri fırın hakkında, hijyen, kıyafetler, ekmek gramajı, florasal ve sineklik olmaması gibi maddelerden fırın sahibi Mehmet Ay'a 6 bin YTL para cezası kesti.

Kendisine hiçbir uyarı yapılmadan kesilen cezanın haksız olduğunu belirten işletme sahibi Mehmet Ay, "Biz Ulus'ta ekmeği satılan fiyatın daha da aşağısına veriyoruz. Ekmek alım gücü bile olmayanlar var. Üstelik bize ceza kesen Tarım İl Müdürlüğü bize 1. sınıf fırın ruhsatını kendisi verdi. Belgelerin tamamını veren tarım müdürlüğüdür. Denetime geliyorlar ceza kesiyorlar. Bu kadar yüksek meblağ ceza keseceklerine fırınımızı bir hafta kapatsalardı daha iyiydi. Zaten para kazanamıyoruz. Bu işletmede 9 kişi çalışıyor. Biz işçilerimize istihdam ve yaklaşık 30 kişiye de ekmek sağlıyoruz. Fırında ekmek el değmeden çıkıyor. Florasal ve sineklik gibi ucuz mazeretlerle bu cezanın kesilmemesi gerekirdi. Ben bu cezayı ödeyebilmek için bankaya giderek 24 ay vade ile kredi kullandım. 2 yıllık faizle birlikte bize bu ceza 8 bin YTL'ye geldi. Bizim iyi niyetimizin karşılığı bu olmamalıydı" dedi.

Bankadan 24 ay vadeli kredi çeken ve Kontrol Denetleme Şube Müdürlüğü'nün kestiği cezayı ödeyen Mehmet Ay, gerekli itirazlarını yapacaklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 16:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?