20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

KESK'ten YPK kararına protesto

KESK üyeleri, Yüksek Planlama Kurulunun (YPK), kamuda çalışan sözleşmeli personele yapılacak ek ödemelerle ilgili kararını, Başbakanlık Merkez Binası önünde protesto etti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesinin önünde toplanan üyeler, YPK kararını protesto eden sloganlar atarak Başbakanlık Merkez Binası C kapısının önüne yürüdüler.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, burada yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce "eşit işe eşit ücret" anlayışını hayata geçirmek için ek ödeme alamayan tüm kamu çalışanlarına ek ödeme yapılacağını ifade ettiğini söyledi.

YPK kararının, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını "yalanladığını" ileri süren Evren, YPK kararına göre, KİT'ler ve bağlı ortaklıklarında çalışan sözleşmeli personelin ek ödemeden yararlanamayacağını savundu. Evren, posta dağıtıcıları, gişe memurları, tren şefleri, hareket memurları, revizörler, haberleşme memurları, Toprak Mahsulleri Ofisi çalışanları gibi kamu çalışanlarının ek ödeme alamayacaklarını kaydetti.

Söz konusu YPK kararı ile Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan en düşük 103 YTL olacak ek ödeme miktarının da sağlık teknisyen yardımcıları için 54 YTL, diyetisyen ve teknikerler için 29 YTL, teknik ressam, teknisyen, laborant ve makinistler için ise 25 YTL'ye düşürüldüğünü ifade eden Evren, "Bu durumu kabullenmek mümkün değildir. On binlerce kamu emekçisini mağdur eden YPK kararı derhal geri çekilsin" dedi

AA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?