28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kilit isim cezaevine kilitlendi

Danıştay 2. Daire'ye yönelik saldırının kilit ismi olarak gösterilen Ayhan Parlak (36), saldırıyı yapan Alparslan Arslan'ın avukatı, Arslan'la tanıştırdığı emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aile dostları olduğunu söyledi. 

Parlak, emniyetteki sorgusunun ardından dün savcılık tarafından "silahlı örgüte yardım" suçlamasıyla tutuklanması talebiyle Nöbetçi Hâkimlik'e sevk edildi. 

Parlak sorgusunda, cezaevine ilk kez 18 yaşını doldurmadan ağabeyini kız meselesi nedeniyle yaralayan bir kişinin akrabasını öldürdüğü için girdiğini, 1997'de fuar için gittiği Almanya'da tanıştığı Alman kızla nikâh kıydığını, ancak oturum alamadığı için döndüğünü söyledi.
6 Mayıs'ta turistik amaçlı gittiği İspanya'da 3 gün kaldığını, Danıştay'a saldırının ardından olayın büyüklüğü nedeniyle korkup evinde saklandığını iddia eden Parlak, şöyle devam etti: 

"Tekin'i 1990'dan bu yana tanırım, komutanımı arayıp rahat askerlik yapmamı istedi. Dönem dönem telefon açarım, mesaj gönderirim. En son iki ay önce gördüm. 2005'te cezaevindeyken imam nikâhlı eşimle görüşemediğim için ağabeyim Arslan'dan yardım istedi. Bize hukuki konularda yardım eder. Saldırıyı televizyondan öğrendim ve çok şaşırdım. Diğer tutukluları tanımıyorum."

Arslan yemek yemeye başladı

Sincan F Tipi Cezaevi'ne konulduğu günden bu yana yemek yemeyi reddettiği için halsizlik ve aşırı kilo kaybı nedeniyle Numune Hastanesi'ne yatırılan Arslan da hastanede yemek yemeyi kabul etti.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 04:21:20
Güncelleme :4 Haziran 2006 Pazar 04:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?