15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kilit ismin babası konuştu

Kilit isim Erhan T'nin babası: Oğlum son zamanlarda benden para istemiyordu. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi (KTÜ) Erhan T.'in (26) babası Ali Rıza T., oğlunun son zamanlarda kendisinden para istemediğini söyledi.

KTÜ öğrencisi Erhan T'nin Elazığ'da yaşayan babası emekli Ali Rıza T., olayın tasvip edilecek bir yanının olmadığını belirterek Hrant Dink'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Emekli baba, "Eğer gençlerimizi alet edip bir Ermeni oyunu oynanıyorsa devlet buna sahip çıksın, bu işe el koysun" dedi.

Bu cinayetlerin hiç bir din ve mezhebe sıgmayacağını belirten Ali Rıza T., "Bu adamlar Türkiye'nin vatandaşıdır. Başımızın üzerinde de yeri vardır. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Allah onlara da sabır versin." diye konuştu.

Liseyi Mehmet Akif Lisesi süper sınıfında okuduktan sonra KTÜ'de eğiteme başlayan Erhan T.'nin okulu uzattığını bilgisini veren baba Ali Rıza , oğlunun iktisat bölümünde okuduğunu, bu yıl uzattığı için 5. sınıfa devam ettiğini kaydetti.

Bir hafta önce telefonda görüştüklerini belirten baba T, oğlunun siyasi bir bağlantısının bulunmadığını anlatarak, " Üniversite içindeki durumunu bilmiyorum. Ama burada kesinlikle bir örgütle bağlantısının bulunduğuna inanmıyorum. Böyle bir şey olsa bilirdik haberimiz olurdu." şeklinde konuştu.

Oğlunun kullanıldığını vurgulayan emekli baba, " Oğlum 5 senedir Trabzonda okuyordu. Bu insanlarla da internet kafede tanışmışlar. Az bir zaman değil. İnsan kahveye de gitse orada birileri ile tanışıyor. Demek ki burada tanıştı." diye konuştu.

Oğlunun herkes tarafından takdir edilen bir çocuk olduğunun üzerinde duran Ali Rıza T., Trabzon'da tanıyanların arayarak böyle bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ettiklerini, bu tür olaylara nasıl çekildiğini bilmediğini bildirdi.

Son telefonla görüşmelerinde para göndermek istemesine rağmen oğlu Erhan'ın kabul etmediğini dile getiren baba T., "Bu ay sadece 80 YTL gönderdim. Yine göndereyim mi diye sordum 'hayır baba para gönderme' dedi. " şeklinde konuştu.

Ali Rıza T., şöyle devam etti: " Her ay 200, 250 civarında para gönderiyordum. Durumumuz pek iyi değil emekliyim. Ama son zamanlarda benden para istememeye başladı."

Babasının amcalarının Çanakkale'de, dedesi ve onun amcasının da Erzurum'da şehit düştüğünü hatırlatan baba T., vatan için her zaman canlarını feda edebileceklerini ifade etti. Emekli baba T., şöyle konuştu: " Bu topraklarda doğan herkes bu vatanın ekmeğini yeme ve burada yaşama hakkı vardır. Buna vurmakla, ölümle çözüm bulunmaz. Fakat tahriklerin yapılmaması da devlet ve devlet adamlarının görevidir. Devlet adamları bu işlere sahip çıkarsa bu işler olmaz. Ermeni diyerek dünya sallanıyor. Yeter artık ne Ermeni ne Türk üzülsün."

Oğlunun okuması için 5 yıldır çok büyük sıkıntı çektiğini, vatana hayırlı bir evlat olsun diye çalıştığını ifade eden baba Ali Rıza , oğlunun Türklük ve İslami duygudan başka bir şeyinin olamayacağını söyledi.

Ali Rıza T., oğlunun, sakin, mütevazı, ve kafası çalışan bir insan olduğunu ve yaptıklarına inanamadıklarını belirterek, "Arkadaş çevresinden haberim yok, Trabzon'a gitmedim. Ermeni'dir, Türk'tür, Kürt'tür bu toprakta doğmuşsa, bu toprakta yaşıyorsa onun da burada yaşama hakkı vardır. Bu işleri çoluk çocuğa yaptırmasınlar. Biz Türk milletiyiz. Çocuklarımızı böyle yakıyorlar buna üzülüyoruz." dedi.


STV/Cihan
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 10:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?