24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kimliğini çaldırdı evine haciz geldi

Adana'da hisseli arazi üzerinde bulunan evine tapu almak için Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne giden bir kişi, evinin hacizli olduğunu öğrenince şok oldu. Araştırma yapan şahıs, nüfus cüzdanı bilgileriyle sahte kimlik çıkartan başka bir kişinin, bankalardan aldığı kredi kartlarıyla 20 milyar lira borçlandığını tespit etti.


Adana'nın merkez Seyhan İlçesi, Şakirpaşa Mahallesi'nde oturan Mehmet Bostancı, hisseli arazi üzerinde bulunan evine tapu almak için gittiği Tapu Kadastro Müdürlüğü'nde evinin haczedildiğini öğrenince şaşkına döndü. Haczin sebebini araştıran Bostancı, kendi adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanıyla 2 bankadan alınan kredi kartlarının 20 milyar liralık borçları nedeniyle evine haciz uygulandığını tespit etti.


Asgari ücretle çalıştığını ve tek birikiminin bir ev olduğunu belirten Bostancı, "Müstakil tapu için ne kadar masraf çıkacağını öğrenmek için Seyhan 4. Bölge Tapu Müdürlüğü'ne gittim. Fakat evimin üzerinde kredi kartı borçları nedeniyle haciz olduğunu öğrendim. Adıma düzenlenmiş kimlik kartı ile 20 milyar lira borçlanmışım. Benim tek kredi kartım bile yok. Bankada düzenlenen kimliği gördüm, tüm bilgiler aynı fakat fotoğraftaki ben değilim. Bankalar hakkımda dava açıp parayı tahsil etmek istiyorlar. Ortada bir sahtecilik var, bu parayı ben neden ödeyeyim. Kaldı ki benim avukat parasını dahi ödeyecek maddi gücüm yok. Asgari ücretle geçinmeye çalışıyorum" diye konuştu.


Bostancı, sokak ortasında kurulan standlarla her isteyene kredi kartı verildiğini de vurgulayarak, "Çarşıda bir masa koyup isteyene sorgusuz sualsiz kredi kartı veriliyor. Sonra da ortaya böyle durumlar çıkıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Denetimsizlik birçok ailenin canını yakıyor" şeklinde konuştu.
Bostancı, Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 09:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?