22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kıraç'ın akrabası öldürüldü

Kıraç'ın amcasının oğlu ve 2 arkadaşı tabancayla öldürüldü...

KAHRAMANMARAŞ’ın Göksun İlçesi’ne bağlı Kanlıkavak Beldesi’nde, Belediye Başkanı’nın makam şoförü ile yeğeni arasında siyasi tartışma sonucu çıkan kavgada, belediye başkanının oğlu 27 yaşındaki Mehmet Kıraç ve 2 arkadaşı tabancayla öldürüldü. Şarkıcı Kıraç’ın da amcasının oğlu olan Mehmet Kıraç'ın, 15 gün sonra yapılacak düğün törenine hazırlandığı bildirildi.


Olay, Kanlıkavak Beldesi’nde dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Bir yakınının düğününe katılan 33 yaşındaki Bekir Kıraç, alkol aldıktan sonra yanında bulunan dayısı, Kanlıkavak Belediye Başkanı AKP’li Ali Kıraç’ın makam şoförü 52 yaşındaki Duran Kıraç’la siyasi konuda tartışmaya başladı. İddiaya göre Bekir Kıraç, tartışma sırasında dayısına tokat atarak, “Oyunu Ali Kıraç’a verdin, yine verirsin. Düğün çıkışı adamlarını topla da gel” diye bağırdı.

DÜĞÜN BİTİMİNDE TARTAKLADILAR

Bunun üzerine düğünün bitmesinin hemen ardından Duran Kıraç, Belediye Başkanı Ali Kıraç’ın oğlu Mehmet Kıraç, belediyede zabıta memuru 45 yaşındaki Ali Küpeli ve belediyede muhasebeci olan amcasının oğlu 25 yaşındaki Ebubekir Küpeli’yi alarak yeğeninin yanına gitti. Duran Kıraç ile yanındakiler Bekir Kıraç’ı tartakladı. Buna öfkelenen Bekir Kıraç, koşarak evine gidip tabancasını alarak tekrar düğün yerine döndü. Kıraç, doğruca kavga ettiği Mehmet Kıraç, Ali Küpeli ve Ebubekir Küpeli’nin yanına giderek üzerlerine kurşun yağdırıp kaçtı.

Mehmet Kıraç ile Ali Küpeli olay yerinde yaşamını yitirirken, Ebubekir Küpeli hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Olay beldede şok yaratırken, İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Başkan Ali Kıraç’ın evinin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

ŞARKICI KIRAÇ'IN AMCASININ OĞLU

Kaçan zanlı, bugün saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı. Ebubekir Küpeli’nin cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Mehmet Kıraç ile Ali Küpeli gözyaşları arasında Kanlıkavak Beldesi’nde toprağa verildi. Cenaze törenine AKP Kahramanmaraş milletvekili adayı Nevzat Pakdil, Göksun Belediye Başkanı AKP’li Ramazan Uç, Afşin Belediye Başkanı AKP’li İhsan Gedikbaşı ile birlikte yaklaşık 4 bin kişi katıldı. aynı zamanda şarkıcı Kıraç'ın amcası olan, ölen Mehmet Kıraç'ın babası Kanlıkavak Belediye Başkanı Ali Kıraç cenazede gözyaşlarına boğuldu.

Kavgaya neden olduğu belirtilen ve olaydan sonra kaçan makam şoförü Duran Kıraç ise aranıyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Faik YALÇIN- M. Nuri ŞİRİN- Ahmet GÖK/(DHA)
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 16:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?