22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kırıkkale şehit polisine ağladı

Diyarbakır'ın Yenişehir beldesinde dün akşam saatlerinde akli dengesi bozuk bir şahıs tarafından silahla vurularak şehit edilen polis memuru için memleketi Kırıkkale'de tören düzenlendi.


Yenişehir Beldesi Ferit Köşkü Mahallesi'nde akli dengesi bozuk olan İskender Özpolat adlı şahıs, evinin kapısına gelen seyyar satıcıyı vurmuş, olay yerine gelen polis ekiplerine de ateş açması sonucu Cinayet Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Hüsamettin İnci şehit olmuştu. Şehit polis memuru Hüsamettin İnci için Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi.

Törene Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Emniyet Müdürü Salim Akça, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, emniyet teşkilatı, askeri erkan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.


Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, törende yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatını kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Teşkilat olarak şehidimizin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Görevinin başında iken şehit olan arkadaşımız, vatandaşın güvenliği için kendini feda etmiş bir kahramandır" dedi.


Şehidin 5 yaşındaki oğlu Buğra İnci, babasını son yolculuğuna elindeki Türk Bayrağını sallayarak uğurlarken, şehit polis memurunun cenazesi Kırıkkale Nur Camii'ne götürüldü. Cenaze, burada kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 02:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?