16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kırıkkale'de minibüsçü eylemi

Kırıkkale'de önceki gün hizmete giren şehirler arası otobüs terminaline girmelerine ve Ankara'ya yolcu taşımalarına izin verilmediği gerekçesiyle bugün eylem yapan minibüsçülere polis müdahale etti. Eylemde, Kırıkkale Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan ile ile yaklaşık 10 minibüsçü gözaltına alındı.

Kırıkkale'de Ankara'ya yolcu taşımalarına izin verilmemesine tepki gösteren yaklaşık 200 minibüsçü, Gürler Mahallesi Menderes Caddesi'nde bir araya geldi.

Kırıkkale Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan'ın da aralarında bulunduğu eylemciler, uygulamadan dolayı mağdur olduklarını ve Ankara'ya kendilerinin de yolcu taşımasına izin verilmesini istediler.

Kırıkkale Belediyesi zabıta ekipleri, eylem yapan minibüsçüleri dağılmaları yönünde uyardı. Uyarıyı dikkate almayan minibüsçüler, daha sonra araçlarıyla Menderes Caddesi'ni trafiğe kapatmaya çalıştılar.

Bunun üzerine olay yerine gelen Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, uyarıları dikkate almayarak eylemlerini sürdüren minibüsçülere müdahale etti. Biber gazı ve copla yapılan müdahale sonucu, Kırıkkale Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan ile yaklaşık 10 minibüsçü gözaltına alındı. Bu arada, bazı minibüsçülerin tekrar toplanarak belediye binasına yürümesine polis ekipleri izin vermedi. Minibüsçüler de bu uyarı üzerine dağılarak eylemlerine son verdi.

Polis ekipleri, Ceylan'ın da aralarında bulunduğu gözaltındakilerin ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edileceğini kaydettiler.

A.A
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 17:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?