27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kırıkkanat'tan Yaşar Kemal'e yakışıksız sözler

Kültür Üniversitesi’nin 2005 yılı "Yürekli Kadınlar" ödülünü alan gazeteci yazar Mine G. Kırıkkanat, yazar Yaşar Kemal’in bir gözünün kör olduğundan söz edince tepki gördü.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak "Yaşar Kemal’e hakaret etti" diyerek salondan ayrıldı. Prof. Dr. Parlak, "Yazıklar olsun, teessüf ederim. Yaşar Kemal gibi bir dünya çapındaki yazara, ustaya gözüyle alay ederek hakaret edilmesini kınıyorum" dedi.

BİR POT MU KIRDIM

Kırıkkanat "Ne oldu? bilmeden yine bir pot mu kırdım?" diyerek salondaki havayı yumuşatmak istedi. Başarılı olamayınca, Mesut Parlak’ın yaptığının "Budalalık" olduğunu söyledi. Kırıkkanat, Prof. Parlak’ın aslında Erdoğan çifti ile ilgili sözlerine sinirlendiğini ileri sürdü.

Kırıkkanat daha sonra şöyle konuştu: "Ben Yaşar Kemal’i çok severim, o da beni çok sever. Biz komplekssiz insanlarız. Benimde burnumun kemiğiyle, çarpık suratımla alay edilir. Ancak konuşmamda, ’kadın ve erkeğin birlikte iyi olmaları gerekir ki ileri gitsinler’ konusunu anlatırkan ’Bir vücudun yarısının felçli olması durumunda diğer yarısının iyi olmasına imkan yoktur. Bir gözünüz görmezse öteki gözünüz ne kadar iyi görse tam iyi sayılmaz’ dedim.

Ama o sırada Yaşar Kemal’in edebiyatta hem de tek gözüyle kazandığı muazzam başarı aklıma gelince kendi kendimle ters düşmüş oldum. O yüzden Yaşar Kemal’den söz ettim. Amacım, rektör Prof. Dr. Tamer Koçer’in dediği gibi vücudun yarısının ihmal edilip yarısının ileri gidemeyeceğini söylemek istedim. Bunu anlamamak için zekasız olmak gerekir.

Bunu bir tarafından dinlemek veya af edersiniz bir tarafından çekmek bence budalalığın ta kendisidir. Benim sorunum bazı dinleyenlerin benim verdiğim mesajların düzeyinde olmamasıdır. Böyle afırlar, tafırlar, kalkıp gitmekler çok saçma. Mine Kırıkkanat’ın Yaşar Kemal hakkında kötü bir laf edebileceğini düşünmek bile af edersiniz zekasızlığın dik alasıdır."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 12:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?