27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kırklar Cemevi'nde Kutlu Doğum

Dede kürsüsünde güller... Dillerde salâvat-ı şerifeler ve gönüllerde Hz. Muhammed (sas) aşkıyla dönüldü önceki akşam semah.

Bu yıl, Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşriflerinin 1438. yıldönümü. Kutlu Doğum için bu hafta Türkiye'nin her tarafında etkinlikler gerçekleştiriliyor. İstanbul Kırklar Cemevi'nde de Alemlerin Efendisi'nin doğumu için özel cem töreni düzenlendi. Bağcılar'da bulunan cemevinde bir araya gelen Aleviler, salat-u selamlar ve Yasin-i Şerif'le başlanan gece boyunca efendimizin nurlu iklimini solukladı. Cem Muhabbeti'nde konuşan Ali Soysüren Dede, bütün İlahi kitaplarda efendimizin müjdelendiğini belirterek, Alevilerin Hz. Muhammed'i (sas) sevmedikleri gibi bir yanlış inanç olduğunu söyledi. "Biz Hz. Muhammed'i (sas) de seviyoruz, Hz. Ali'yi de. Hz. Muhammed'i (sas) sevmediğimizi söyleyenler cahillik içindedir." ifadelerini kullandı.

Kırklar Cemevi Dedesi Baki Güngör Dede ise Hz. Muhammed'in yeterince anlaşılamadığına dikkat çekti. "Eğer Efendimiz'i anlayabilseydik İslam âlemi böyle ikilik içinde olmazdı." diyen Baki Dede, Kutlu Doğum Haftası'nın birliğe, dirliğe vesile olması duasını etti yüksek sesle. "Alevilikte en büyük gaye Nur-u Muhammedi'ye ulaşmaktır." sözleri ise Aleviliğin İslam dışı inanç sistemi olduğunu söyleyenlere en anlamlı cevap oldu.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in doğumu Zeytinburnu'nda da büyük bir coşku ile kutlandı. Müftülük ile belediyenin ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Gecesi'nde sema ile semah gösterisi aynı sahnede buluştu. Silivrikapı Evrensel Mevlânâ Âşıkları sema ekibi ile Cem Vakfı Yenibosna Cemevi semah ekibi birlikte semah döndü. Son Peygamber'in hayatı, kişiliği ve insanlığa verdiği mesajların anlatıldığı programda, ünlü çocuk ilahi grubu Kır Çiçekleri de sahne aldı. İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk, Alevi'siyle Sünni'siyle her düşüncedeki insanın ortak paydasının Kur'an ve Peygamberimiz olduğunu hatırlattı. Konuk, "Kutlu Doğum Gecesi'nde sema ile semahı bir araya getirerek Alevi kardeşlerimizle Peygamberimiz'in (sas) doğumunu ortak heyecanla kutladık." dedi.

'Söküklerini kendisi dikerdi'

Bakırköy Vaizi Dr. Faruk Vural da Hz. Muhammed'in (sas) hayatı, kişiliği ve insanlığa verdiği mesajlara dikkat çekti. Hz. Peygamber'in örnek bir aile reisi olduğuna işaret ederek ev işlerinde eşlerine yardım etmekten çekinmediğini anlattı. "Efendimiz kendi söküklerini kendisi diker, ayakkabısını yamar, evine su taşır, keçileri sağar, kendi işlerini kendisi görürdü. Bu davranışları yaparken O, çağlar ötesinden bize bir mesaj vermek istiyordu adeta." tespitinde bulundu.

Zaman
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 16:08:25
Güncelleme :19 Nisan 2009 Pazar 16:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?