15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kış Türkiye'yi teslim aldı

Fırtına, sağanak yağmur ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Bolu’da gece boyu aralıklarla yağan yağmur, sabah saatlerinde kar yağışına dönüştü.

TEM ve D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar nedeniyle karayolları ekipleri tuzlama çalışması başlattı. Kar yağışı, TEM ile D-100 Karayolu’nun Yeniçağa ve Gerede kesimlerinde de etkili oldu.

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde önceki gece fırtınayla başlayıp giderek artan sağanak yağış sele neden oldu. Kuşadası-Selçuk çevre yolunun Tütüncüler Sitesi önünde asfalt, sel sularının etkisiyle parçalandı. Fırtınada ağaçlar devrildi. Çarşı merkezinde turistik Orient pazarda sel suları parke taşlarını kaldırdı, yolları bozdu. Atatürk Bulvarı üzerinde bir çok yeri su bastı.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde önceki akşam sağanak yağmur nedeniyle 30’un üzerinde ev ve işyerini su bastı. Balık Pazarı Caddesi üzerinde bulunan bir bakkal dükkanının etrafı sular altında kalınca müşteriler içeride mahsur kaldı. Otoban yolunda bazı araçlar yolda kaldı.

Erzurum’da kar yağışı dururken, sıfırın altında 20 dereceyi bulan aşırı soğuklar, hayatı olumsuz etkiliyor. Üç günden beri kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olan Erzurum’un İspir ile Rize’nin İkizdere İlçeleri arasındaki Ovit Dağı Geçidi’ni açma çalışmaları sürüyor. Erzurum’da 37 köy yolu henüz ulaşıma açılamadı.

Kayseri’nin Melikgazi İlçesi Hisarcık Beldesi’nde ’Balaban Çınar’ olarak bilinen ve yaklaşık 600 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamayarak kökünden devrildi. Gövde genişliği 9.5 metre, gölge alanı ise 30 metre çapında olan çınar ağacı, bir evin duvarına da zarar verdi.

Kırıkkale’de etkili olan şiddetli rüzgár ve fırtına, merkeze bağlı mahalelerde elektrik hatlarında büyük zarara yol açtı. Ulubatlı Hasan Caddesi’ndeki Uyar Apartmanı’nın yeni yapılan terası fırtına nedeniyle uçtu ve altı araca zarar verdi.

Bursa ve ilçelerinde önceki gece lodos yüzünden sobadan sızan karbonmonoksit gazından 57 kişi zehirlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajanslar/Meteoroloji
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 07:25:05
Güncelleme :14 Kasım 2007 Çarşamba 07:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?