20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kızılay'dan yolda kalanlara yardım

Türkiye Kızılay Derneği, yoğun kar yağışı nedeniyle çeşitli güzergahlarda yolda kalan vatandaşlara battaniye, sıcak yemek ve içecek yardımı yaptı.

Kızılay Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı sonucu kapanan Bolu Dağı geçidinde 5 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından Kızılay ekipleri yaralılara ve sağlık ekiplerine yardımcı olurken, kazadan etkilenenlere de yiyecek ve içecek dağıttı. Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın talebi üzerine kazazedelere psiko-sosyal destek vermek üzere 1 uzman psikolog bölgeye gönderildi. Psiko-sosyal destek verilen kazazedelerin arasında kazada hamile olan annesini kaybeden 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu belirtildi.

Elazığ-Diyarbakır karayolunun kar nedeniyle kapanmasıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara da yardımda bulunan Kızılay'ın Gezgin beldesi ve Maden ilçesinde 750 vatandaşa battaniye, sıcak çorba, ekmek ve su dağıttığı belirtilen açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan'dan Erzurum'a, Trabzon ve Gümüşhane'den Erzincan'a seyreden çok sayıda aracın Erzincan'ın Tercan ilçesi yakınlarında mahsur kalması üzerine Türk Kızılayı yardım çalışması başlattı. Erzincan Şube Başkanlığı tarafından yolda kalanlara bin 500 kişilik sıcak yemek dağıtılırken, 100 battaniye ve muhtelif gıda malzemesi de bölgeye ulaştırıldı. Olumsuz hava koşullarından etkilenen çok sayıda kişi de Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtlarına yerleştirildi" denildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 10:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?