19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kızılırmak suyu haftaya Ankara'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak suyunun şehre önümüzdeki hafta verilmeye başlanacağını açıkladı.

Kızılırmak üzerindeki Kesikköprü Barajı'ndan gelen üç hattın ikisinden şehre su verileceğini belirten Gökçek, "Böylece Ankara'nın su sorunu 20 yıl süreyle bitmiş olacak." dedi.

Büyükşehir Belediye Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Melih Gökçek, proje çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi: "Proje kapsamında üç hatta toplam 384 km boru döşendi. Boru hattı için 11 bin TIR boru taşıdı. 110 bin metreküp beton kullanıldı." Gökçek, Kızılırmak suyundaki yüksek sülfat oranı iddialarına ise Avrupa'dan getirdiği çeşitli su ve mineral sulardaki sülfat oranlarını göstererek cevap verdi.

Kızılırmak suyundaki 330 oranındaki sülfatın, Avrupa'daki değerlerin çok çok altında olduğunu belirten Gökçek, "Avrupa ülkelerinde satılan sudaki en düşük sülfat oranı ise 330 ile bin 530 değerleri arasında değişiyor. Özellikle Fransa'da satılan Hepar marka sudaki oran, en yüksek değeri gösteriyor. Sudaki sülfat oranının sağlığı tehdit eden bir yanı olsa, bunların satışına izin verilmezdi." diye konuştu. Gökçek, Kızılırmak'tan başkente getirilecek suyun gönül rahatlığıyla içilebileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Diğer değerlerde ise ASKİ, DSİ, Gazi Üniversitesi, ODTÜ ve Hıfzıssıhha'dan raporlar alındı. Bu raporlarda, suyun insan sağlığına hiçbir zararı olmadığı belirtiliyor."

Zaman
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 08:37:56
Güncelleme :25 Şubat 2008 Pazartesi 08:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?