16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kızının ölümünü balkondan izledi

MERSİN'de eğitim gördüğü Tarsus Amerikan Koleji'ne gitmek için servis beklerken otomobil altında kalarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Sesim Sarpkaya'nın önüne çıkan 2 sokak köpeğinden kaçarken otomobil altında kaldığı; onu balkondan uğurlayan annesi 41 yaşındaki Sema Sarpkaya'nın da kızının ölümünü gördüğü ortaya çıktı. Kolejli Sesim, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi eski Başkanı SHP'li Bedrettin Sarpkaya'nın ithalat ihracat yapan kardeşi 45 yaşındaki Bülent Sarpkaya'nın tek çocuğu olan Tarsus Amerikan Koleji 10-C sınıf öğrencisi Sesim Sarpkaya, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Neptüm Yalı Sitesi'ndeki evinden çıkıp okul servisini beklemeye başladı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, bu sırada, 2 sokak köpeğinin üzerine doğru geldiğini fark eden Sesim Sarpkaya paniğe kapılarak kaçınca ana yola çıktı. Bu sırada, 36 yaşındaki Uğur Ak yönetimindeki 33 AK 735 otomobil, genç kıza çarptı. Otomobil altında sürüklenen Sesim, araçla refüj arasında kaldı. Kızının servise binmesini balkonda bekleyen Sema Sarpkaya, kazayı görünce şoka girip dışarı fırladı. Sema Sarpkaya, gözleri önünde can veren kızının bedenine kapılarak gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren anne, kızının üzerinden güçlükle kaldırıldı. Bir süre sonra Sarpkaya, iş için Irak'a giden eşi Bülent Sarpkaya'yı cep telefonuyla arayıp, "Kızımız öldü" diyerek acı haberi verdi. Otomobil sürücüsü Uğur Ak ise ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

GÖZYAŞI SEL OLDU

Hayatının baharında yaşama veda eden Sesim Sarpkaya'nın cenazesi, bugün Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak doğum yeri olan Tarsus'taki Şehir Mezarlığı'na getirildi. Genç kızın cenaze törenine Irak'tan dönen baba ile annenin yanı sıra amcası eski Belediye Başkanı Bedrettin Sarpkaya, yakınları, öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ile CHP Mersin Milletvekilleri Ali Oksal, Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tek evlatlarını kaybetmenin acısıyla sık sık baygınlık geçiren Sarpkaya çiftçi, mezarlıkta bekletilen 2 ayrı ambulansa alındı. Sakinleştirici iğne yapılan çift, güçlükle ayakta durdu.

Kızının toprağa verilişini izleyen anne Sema Sarpkaya, "Kızımı yalnız mezara koymayın. Ne olur beni de yanına koyun. Orada yalnız yapamaz" diyerek ağlaması yürekleri yaktı. Gözyaşları dinmeyen arkadaşları da genç kızın mezarına çiçekler attı.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 23:43:26
Güncelleme :28 Eylül 2007 Cuma 00:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esgii IP: 88.230.181.xxx Tarih : 5.10.2007 19:34:14

mekanın cennet olsunn allah aılesıne sabr werrsnn:(