18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kızları yine mahkemeye koştu

İşadamı Halis Toprak, bir gazeteye verdiği röportajında 17 yaşındaki Nazlıcan ile yaptığı evliliğe yönelik, “Son evliliği hiç yapmamalıydım. Nazlıcan da mutsuz. Kendimizi rezil ettim, bitirdim” sözlerini kullanınca, kendisine 18 Temmuz 2009’da “vasi” atanması istemiyle dava açan kızları yeniden harekete geçti.

Vesayet davasına bakan Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne, avukatları Burhan Apaydın aracılığıyla yeni bir dilekçe sunan kızlar, babalarına vasi atanmasının bir “aciliyet” olduğunu savundu.

Babalarının basında yer alan, “Yav, Nazlıcan bana nasıl baksın? O daha çocuk... Daha ne olacak işte. Gördüğünüz gibi. Şu üzerinde oturduğum koltuk bile benim değil artık. Anlayacağınız, evim yok, barkım yok, param yok, ailem yok. Yok da yok. Facia ya durumum. Perişanım. Nazlıcan’ın annesi, ’Seni zengin zannettik ama senin durumun bizden de kötü’ diyor” sözlerini mahkemeye sundukları dilekçede kanıt olarak sunan kızlar, bundan önce görülen iki duruşmada karar çıkmadığına vurgu yaptı.

“Toprak kızları”, vasilik kararının acilen verilmesi gerektiğini iddia etti. Ancak mahkeme, kızların talebini, gerekli incelemelerin sonuçlarının beklenmesi gerekçesiyle reddetti.

Cahit Yüce - Vatan
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 18:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?