19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kocaeli’de susuzluk tehlikesi

Kocaeli'ndeki Yuvacık Barajı'nda 15 günlük su kaldı. Yeterli yağış olmasına rağmen baraj gölüne gelen akımların yaklaşık yüzde 50 azaldığı belirtildi. Komşu illerden su teminine çalışılıyor. 

Kocaeli'ndeki Yuvacık Barajı'nı işleten İngiliz Thames Water şirketinin Türkiye Ülke Direktörü Evren Köprülü, halkın su tüketimine dikkat etmesi ve suyun bilinçli olarak kullanımına her zamankinden daha fazla önem vermesi gerektiğini bildirdi.

Köprülü, yaptığı yazılı açıklamada, Yuvacık Barajı'nın su seviyesinde ciddi azalma olduğuna dikkat çekerek, Eylül ayından itibaren yeterli yağış olduğunu, buna rağmen baraj gölüne gelen akımların yaklaşık yüzde 50 azaldığını belirtti. 1 Mayıs 2006 - 28 Kasım 2006 tarihleri arasında akımların ortalama 64 milyon metreküp olması gerekirken, 32 milyon metreküp olarak gerçekleştiğini bildiren Köprülü, Türkiye'yi de içine alan kuraklık sürecinden olumsuz etkilendiklerini ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce yürürlüğe konacağı belirtilen tedbirlerin kuraklık sürecinin atlatılmasına destek vereceğini dile getiren Köprülü, şunları kaydetti:

“Halkımız su tüketimine dikkat etmeli ve suyun bilinçli olarak kullanımına her zamankinden daha fazla önem vermelidir. Yağışların zamanı ve miktarı önceden kesin olarak bilinemediği için, uzun dönemli tahminlerin yapılması bilimsel olarak mümkün değildir. Bu nedenle son günlerde basında yer alan (Yuvacık Barajı'nda 15 günlük su kaldığına) dair haberlerde bahsedildiği gibi tahminlerle kesin tarihlerin ortaya konulması zordur.”

İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU), şebeke kaçaklarının azaltılması yönünde yaptığı yenileme çalışmalarının övgüye değer olduğunu ifade eden Köprülü, ek olarak Kocaeli Valiliği'nce hazırlanan “Kuraklık Yönetim Planı”nın uygulamaya konmasının Kocaeli halkının kritik günleri etkilenmeden atlatmasına yardımcı olacağını vurguladı.

AA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 11:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?