22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kokainin hedefi lise ve üniversiteler

Ankara'da 14 yaşındaki bir çocuğu kurye olarak kullanan bir şebekeyi ortaya çıkarıldı. Liseleri ve üniversiteleri hedef alan şebekenin üç elemanına ulaşan polis, gençlere tuzak kuran çetenin tamamına ulaşmaya çılışıyor.


Ankara'da, narkotik polislerinin düzenlediği operasyonda 14 yaşındaki çocuk testislerinin arasında sakladığı kokainle birlikte yakalandı.

Narkotik polisi, İstanbul'dan Ankara'ya kokain sevk edileceği yönündeki ihbarlar üzerine başlattığı operasyon kapsamında, şehirlerarası çalışan bir otobüse baskın düzenledi. Otobüsün arka sıralarında oturan Ersin Ö. ve 14 yaşındaki O.K.'yı gözaltına alan polisler, iki kişiyi emniyete götürdü. O.K.'nın üzerinde yapılan aramada birşey bulunamazken, iç çamaşırıyla testislerinin arasına sakladığı belirlenen 50 gram kokaine el konuldu.

YÖNTEMİ TELEVİZYONLARDA SEYRETMİŞ

İfadesi alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderilen O.K.'nın, kokaini İstanbul'da tanımadığı birilerinden aldığını söylediği öğrenildi. Uyuşturucunun yakalanmaması için televizyonlardan gördüğü yöntemlere başvurduğunu belirten O.K.'nın, "50 gram olduğu için bulunamaz diye testislerimin arasına koydum. Düşürmemek amacıyla yolculuk süresince yerimden hiç kalkmadım" dediği belirtildi.

Bu arada O.K.'nın otobüs seyahati sırasında yanında bulunan Ersin Ö.'nün de uyuşturucu tacirliği yaptığının belirlenmesi üzerine operasyonu genişleten narkotik polisi, kardeşi Erdinç Ö.'yü de gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte toplam 3 kilo esrar ele geçirildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2007 Pazar 18:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?