19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kolon Operasyonu'nda 52 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Bayındırlık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihalelere fesat karıştırdıkları gerekçesiyle planlı yürütülen soruşturmanın dün Kolon Operasyonu olarak başladığını belirterek, 3’ü Sağlık Bakanlığı, 2’si Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli olmak üzere toplam 52 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı.

Haftalık basın toplantısında bir soru üzerine konuyla ilgili bilgi veren Çalışkan, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın şikayeti, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 35 ihaleye fesat karıştırdıkları belirlenen 55 firma hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Konuyla ilgili “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Örgüte Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette Bulunmak, İhaleye Fesat Karıştırmak, Kamu Görevlilerine Rüşvet Vermek ve Almak” suçlarını işledikleri belirlenen 3’ü Sağlık Bakanlığı, 2’si Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli olmak üzere toplam 52 kişinin gözaltında olduğunu açıklayan Çalışkan, şöyle konuştu:

“Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın teknik desteği ile konu operasyona dönüştürülmüştür. Delillendirme ve bilgilere ilişkin ifade alınması çalışmaları devam etmektedir. Soruşturma devam etmektedir. Gözaltına alınan şahıslar henüz şüphelidir. Bu şüphelilerin ev, işyeri ve otolarında yapılan aramalarda soruşturmaya konu suçla ilgili olabilecek ihale dökümanlarına el konulmuştur.”

Başta Ankara olmak üzere operasyonun İzmir, Diyarbakır, Manisa, Antalya, Adana, Adapazarı, İstanbul, Çorum, Mersin, Kocaeli ve Kırıkkale illerinde eş zamanlı olarak yapıldığını ifade eden Çalışkan, çalışmaların devam ettiğini de ifade etti.
ANKA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 12:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?