16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kömür ocağında şüpheli ölüm

Zonguldak’ta, vardiyasının bitiminden sonra evine gitmediği belirlenen maden işçisi, yapılan aramada, ocak içinde ölü bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik işletmesi maden ocağında 08.00-16.00 vardiyasında çalışan Dursun Aktop (31), mesaisi bitmesine rağmen evine gitmeyince ailesi kurum yetkililerine haber verdi.

İşçilerin işe giriş ve çıkışlarında elektronik cihazlara özel kartlarını okuttuğu TTK’da, Aktop’un çıkış yapmadığı belirlendi. İşçilerinin ocak içinde gerçekleştirdikleri aramada kazmacı olarak çalışan Aktop, yerin eksi 260-360 kodunda yasak olan kapatılmış alanda oturur vaziyette ölü bulundu. Madenciler tarafından yer üstüne çıkartılan işçinin cesedi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

TTK yetkilileri, işçinin gazdan zehirlenmiş ya da kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiş olabileceğini, kesim ölüm nedeninin ise yapılacak otopsiden sonra belirleneceğini belirterek, "Ocaktan işçiler çıkış yaptığı sırada Aktop, girilmesi yasak alana geçmiş ve henüz belirlenemeyen nedenle yaşamını yitirmiş. Buraya gidiş sebebi belli değil. Çalışma arkadaşının işçinin yanından ayrılmaması gerekirdi.
Gerekli ifadelerin alınması çalışmaları sürüyor" dediler.

Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Aktop’un, 2006’da TTK’ya işbaşı yaptığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

AA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 13:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?